Mindre mjölsäckar - bättre arbetsmiljö

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Arbetsförhållande för anställda inom bagerier och konditorier ska underlättas med nya lättare mjölsäckar. Säckarnas vikt är lägre än branschstandard.

Lantmännen Cerealia tar fram mindre mjölsäckar och samtliga 25-30 kilossäckar görs om till 10-12,5 kilo. Förändringen är ett led i företagets hållbarhetsarbete och har som primärt syfte att minimera skaderisken i det dagliga arbetet för bagare och konditorer. Därtill skapas smidigare lagerhållning och svinnet minskas då bäst före- hanteringen förenklas.

Arbetsmiljöverket har länge haft rekommendationen att lyft inte ska vara tyngre än 15 kilo men trots det har branschstandard för mjöl länge varit 25-30 kilo.

Vi är väldigt glada över de nya förpackningarna. Det kommer främst att underlätta vår hantering vid leverans; det blir lättare för oss att både fylla på vårt lager och att hämta från lager till produktion. Det kommer spara många ryggar och tunga lyft, varje vecka blir det några hundra kilo mjöl som skall lyftas. Lättare säckar underlättar vårt dagliga jobb och eliminerar risken för skador vid tunga lyft, säger Sören Resare, försäljningschef bageri & konditori, Ica Maxi Stormarknad Haninge.

Förändringen av säckstorlekar genomföras löpande under hösten 2017. Förändringen syns på Lantmännen Cerealias säcksortiment av vete, råg, korn och mjölblandningar under varumärkena Nordmills och Kungsörnen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Nyhetsbrev

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Arkiv

Årets första hummer näst dyrast

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144