23948sdkhjf

Branschinitiativ för måltid och dryck

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Hon vill lyfta dryckesbranschen och sätta måltiden i fokus med nytt branschinitiativ.

The Absolut Company, Spritmuseum och Visit Sweden initierar det branschöverskridande initiativet Tomorrow´s Table. Även om branschen för alkoholhaltiga drycker växer kraftigt i Sverige så vill initiativtagarna sätta fokus på måltiden som helhet.

Måltiden är en helhetsupplevelse, där mat, dryck och miljö samspelar. Därför är det dags att börja prata om Sverige som en måltidsdestination. Visit Sweden har redan startat ett program som bygger på den idén och dryckesbranschens tillväxt kommer spela en viktig roll i att framhäva Sverige som en ledande destination för smakupplevelser, säger Anna Malmhake, vd på The Absolut Company i en kommentar.

Nu välkomnar The Absolut Company, som belyser förutsättningarna, utmaningarna och möjligheterna för svensk måltidsturism, dryckes-, livsmedels- och besöksnäringarna till Spritmuseum 16 november för en seminarie- och inspirationsdag, som anordnas tillsammans med Visit Sweden och Spritmuseum. Spritmuseum firar även 50 år på torsdagen.

Sedan tidigare finns regeringens uppdrag till Visit Sweden att driva program som ska stärka bilden av Sverige som en destination för måltidsupplevelser och ambitionen är att landet ska vara en av de tre främsta måltidsdestinationerna i Europa 2020.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv
1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.166