23948sdkhjf

Miljöpris till Svenska Brasserier

Restaurangkoncern prisas av Solna stad.

 

Svenska Brasserier prisas för satsningen på en 15 000 kvadratmeter odlingsyta, köksträdgård, vid Ulriksdals Värdshus. Köksträdgården som plöjdes upp när Svenska Brasserier tog över Ulriksdals Värdshus för lite mer än ett år sedan ska förse koncernens restauranger med grönsaker, bär, örter och blommor. Därtill ska odlingen även fungera som ett besöksmål som ska inspirera och visa att det är möjligt att på ett hållbart sätt odla god och näringsriktig mat i Solna.

- Det känns fantastiskt kul att vårt arbete uppmärksammas av Solna stad och jag ser det som ett viktigt kvitto att vi är på rätt väg. Vi är bara i början av vårt arbete men spänner bågen och siktar på att bli Nordens mest hållbara restaurangkoncern och satsningarna på Ulriksdals Värdshus är en viktig del i det arbetet, säger Fanny Sturén som är nytillträdd hållbarhetschef på Svenska Brasserier.

Så småningom hoppas koncernen att även större djur ska finnas på markerna och sex Roslagsfår flyttar snart in i en nybyggd fårhage.

Priset delas ut i samband med Solna stads företagsforum Frukostbrickan i december 2017. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063