23948sdkhjf

Miljöpris till Svenska Brasserier

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangkoncern prisas av Solna stad.

 

Svenska Brasserier prisas för satsningen på en 15 000 kvadratmeter odlingsyta, köksträdgård, vid Ulriksdals Värdshus. Köksträdgården som plöjdes upp när Svenska Brasserier tog över Ulriksdals Värdshus för lite mer än ett år sedan ska förse koncernens restauranger med grönsaker, bär, örter och blommor. Därtill ska odlingen även fungera som ett besöksmål som ska inspirera och visa att det är möjligt att på ett hållbart sätt odla god och näringsriktig mat i Solna.

- Det känns fantastiskt kul att vårt arbete uppmärksammas av Solna stad och jag ser det som ett viktigt kvitto att vi är på rätt väg. Vi är bara i början av vårt arbete men spänner bågen och siktar på att bli Nordens mest hållbara restaurangkoncern och satsningarna på Ulriksdals Värdshus är en viktig del i det arbetet, säger Fanny Sturén som är nytillträdd hållbarhetschef på Svenska Brasserier.

Så småningom hoppas koncernen att även större djur ska finnas på markerna och sex Roslagsfår flyttar snart in i en nybyggd fårhage.

Priset delas ut i samband med Solna stads företagsforum Frukostbrickan i december 2017. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136