23948sdkhjf

Så kan Gröna Lund utvecklas

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fler restauranger och kaféer ska rymmas i nya Kvarteret Skeppholmsviken.

I veckan skickades Gröna Lunds detaljplanen för utbyggnad ut på samråd fram till 31 januari. Allmänheten kan då ta del av Stockholms Stad och Gröna Lund har för visioner för den idag befintliga parkeringsplatsen, Kvarteret Skeppsholmsviken”.

Tanken är att skapa ett helt nytt tivoliområde och nya attraktiva offentliga miljöer runt det nya området, med bland annat kaféer och restauranger.

På bara drygt 10 år har Gröna Lund ökat sina besökssiffror med 50 % och har därför ett stort behov av att växa. Samtidigt är vi mycket måna om att inte vara historielösa när vi planerat våra utbyggnadsplaner och vi har tagit inspiration till den nya arkitekturen från historiska byggnader i närområdet. I över två år har vi tillsammans med Stockholms Stad arbetat med den här detaljplanen och det är jättespännande att nu äntligen få visa upp våra visioner, säger Christer Fogelmarck, vd för Parks and Resorts som äger Gröna Lund.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

Nyhetsbrev

130 år gammalt bageri räddas

Arkiv

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114