23948sdkhjf

Han är Årets Hållbarhetskock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Gubbhyllan, Restaurang Biologi och Strömmas traktör är Årets Hållbarhetskock.

Föreningen Vi Konsumenter har utsett KC Wallberg till Årets Hållbarhetskock 2017.

KC Wallberg driver Gubbhyllan på Skansen samt de flytande restaurangerna för Strömma Kanalbolagets båtar M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm. Därtill är han aktuell med Restaurang Biologi i Biologiska museet i Stockholm

- Det är fantastiskt roligt eftersom det ligger så mycket tid och engagemang bakom de senaste 15 åren som jag har fokuserat och arbetat kring just hållbarhet. Det finns dock givetvis mycket kvar att göra och hoppas att jag och mina härliga kollegors investering inspirerar även för andra, då blir det en dubbel hållbar lycka. Nu jobbar vi på och fortsätter att utveckla oss, säger KC Wallberg i en kommentar till utnämningen.

Priset delades ut på tisadgskvällen på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. 

Enligt kriterierna för att föräras priset av konsumenterna och Föreningen Vi Konsumenter ska kocken ha fokus på hållbarhetsaspekter i hela kedjan från gård till bord och ta ansvar för att råvarorna produceras med hänsyn till miljön och omsorgen om djuren.

Därtill ska restaurangen tillämpa källsortering och arbeta för att minska svinnet. I råvaruval ska där lokal produktion prioriteras samt menyn ska helst alltid innehålla vegetariska och hälsosamma rätter.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133