23948sdkhjf

Han är Årets Hållbarhetskock

Gubbhyllan, Restaurang Biologi och Strömmas traktör är Årets Hållbarhetskock.

Föreningen Vi Konsumenter har utsett KC Wallberg till Årets Hållbarhetskock 2017.

KC Wallberg driver Gubbhyllan på Skansen samt de flytande restaurangerna för Strömma Kanalbolagets båtar M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm. Därtill är han aktuell med Restaurang Biologi i Biologiska museet i Stockholm

- Det är fantastiskt roligt eftersom det ligger så mycket tid och engagemang bakom de senaste 15 åren som jag har fokuserat och arbetat kring just hållbarhet. Det finns dock givetvis mycket kvar att göra och hoppas att jag och mina härliga kollegors investering inspirerar även för andra, då blir det en dubbel hållbar lycka. Nu jobbar vi på och fortsätter att utveckla oss, säger KC Wallberg i en kommentar till utnämningen.

Priset delades ut på tisadgskvällen på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. 

Enligt kriterierna för att föräras priset av konsumenterna och Föreningen Vi Konsumenter ska kocken ha fokus på hållbarhetsaspekter i hela kedjan från gård till bord och ta ansvar för att råvarorna produceras med hänsyn till miljön och omsorgen om djuren.

Därtill ska restaurangen tillämpa källsortering och arbeta för att minska svinnet. I råvaruval ska där lokal produktion prioriteras samt menyn ska helst alltid innehålla vegetariska och hälsosamma rätter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079