23948sdkhjf

Hett att gå på krogen på julafton

Det blir allt mer populärt att skippa julstöket hemma och istället gå på krogen på julafton.

När ångesten inför julstöket blir alltför stor väljer svenskarna att gå på krogen på julafton. Krogbesöken är ofta restauranger i väl utvalda miljöer.

Buustamons Fjällgård i Åre och ser fram emot en fullbokad december. Julbordsgästerna består främst av företag och på julafton gör familjerna entré.

– På julafton har vi helt fullt. Vi har många återkommande gäster som gjort det till en tradition. Det brukar vara hela släkter som besöker oss och det känns härligt, säger Linda Nilsson, platschef på Buustamons Fjällgård, till besoksliv.se.

Även i Stockholmstrakten är trycket på julöppna restauranger stort. Bland de restauranger som Svenska Brasserier driver råder det bråda dagar för Ulriksdals Värdshus Taverna Brillo, Riche och Teatergrillen.

– Det ökar för varje år. Gästerna är familjer som har det som tradition. Hos oss kan man umgås och sedan öppna julklapparna hemma. Vi har också många turister som inte vet var de ska ta vägen på julafton, vi får ofta samtal från hotellen, säger Stefan Barenthein, driftschef på Svenska Brasserier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064