23948sdkhjf

Hett att gå på krogen på julafton

| Av Veronica Rönnlund Aldman | Tipsa redaktionen

Det blir allt mer populärt att skippa julstöket hemma och istället gå på krogen på julafton.

När ångesten inför julstöket blir alltför stor väljer svenskarna att gå på krogen på julafton. Krogbesöken är ofta restauranger i väl utvalda miljöer.

Buustamons Fjällgård i Åre och ser fram emot en fullbokad december. Julbordsgästerna består främst av företag och på julafton gör familjerna entré.

– På julafton har vi helt fullt. Vi har många återkommande gäster som gjort det till en tradition. Det brukar vara hela släkter som besöker oss och det känns härligt, säger Linda Nilsson, platschef på Buustamons Fjällgård, till besoksliv.se.

Även i Stockholmstrakten är trycket på julöppna restauranger stort. Bland de restauranger som Svenska Brasserier driver råder det bråda dagar för Ulriksdals Värdshus Taverna Brillo, Riche och Teatergrillen.

– Det ökar för varje år. Gästerna är familjer som har det som tradition. Hos oss kan man umgås och sedan öppna julklapparna hemma. Vi har också många turister som inte vet var de ska ta vägen på julafton, vi får ofta samtal från hotellen, säger Stefan Barenthein, driftschef på Svenska Brasserier.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15