23948sdkhjf

Hett att gå på krogen på julafton

| Av Veronica Rönnlund Aldman | Tipsa redaktionen

Det blir allt mer populärt att skippa julstöket hemma och istället gå på krogen på julafton.

När ångesten inför julstöket blir alltför stor väljer svenskarna att gå på krogen på julafton. Krogbesöken är ofta restauranger i väl utvalda miljöer.

Buustamons Fjällgård i Åre och ser fram emot en fullbokad december. Julbordsgästerna består främst av företag och på julafton gör familjerna entré.

– På julafton har vi helt fullt. Vi har många återkommande gäster som gjort det till en tradition. Det brukar vara hela släkter som besöker oss och det känns härligt, säger Linda Nilsson, platschef på Buustamons Fjällgård, till besoksliv.se.

Även i Stockholmstrakten är trycket på julöppna restauranger stort. Bland de restauranger som Svenska Brasserier driver råder det bråda dagar för Ulriksdals Värdshus Taverna Brillo, Riche och Teatergrillen.

– Det ökar för varje år. Gästerna är familjer som har det som tradition. Hos oss kan man umgås och sedan öppna julklapparna hemma. Vi har också många turister som inte vet var de ska ta vägen på julafton, vi får ofta samtal från hotellen, säger Stefan Barenthein, driftschef på Svenska Brasserier.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157