23948sdkhjf

Polarbröd skickar brödet på tåget

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Samtliga transporter från Norrland till trakten söder om Gävle ska ske med tåg.

Polarbröd har sedan tidigare transporterat bröd tillsammans med speditören DB Schenker. Efter att ett nytt avtal nu ingåtts kommer de transporterna att öka, från dagens 49 procent till hela 80 procent av den totala volymen, 39 000 ton.

Läs också: Tidigare Picadeli-vd tar över Polfärskt

– Nu tar vi nästa steg mot full hållbarhet och maxar vår andel tågtransporter och medföljande miljöeffekter. Det här arbetet har pågått sedan 2003 och det känns fantastiskt att i dag kunna signera ett avtal som leder till en långsiktigt hållbar lösning, säger inköps- och logistikchef Johan Granberg för Polarbröd i ett pressmeddelande.

Polarbröd har tillsammans med DB Schenker och tåg- och terminaloperatören Real Rail åstadkommit ett produktionsupplägg där man optimerar nyttjandet av tåg, kombinerat med fossilfritt drivna närtransporter.

I det nya upplägget trafikeras sträckan Luleå – Umeå – Rosersberg med tåg, kombinerat med lastbilar till och från terminalerna som drivs med fossil fria bränslet HVO. Tåget trafikeras på Botniabanan där en hög snitthastighet gör lösningen mer tidsbesparande.

– Vår ambition är att vara en föregångare på miljöområdet inom logistik- och transportbranschen och är glada över att få vara en del av Polarbröds långsiktigt hållbara lösning, säger Lars Konradsson, distriktschef för DB Schenker i Norr- och Västerbotten i en kommentar.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.166