23948sdkhjf

Han får globalt toppuppdrag

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Esperantos Sören Polonius till l’Association de la Sommellerie Internationale, ASI.

Sören Polonius, chefssommelier på Esperanto har utsetts till ansvarig för den didaktiska kommittén inom l’Association de la Sommellerie Internationale, ASI.

Uppdraget består av att skapa verktyg för att kunna utveckla sommelleriet på global nivå, både arbetet på restaurang och inom den internationella tävlingsvärlden.

- Det var självklart hedrande att få frågan av presidenten för ASI, men det var inte ett självklart ”ja”. Detaljer måste säkras först. Esperanto får t.ex. aldrig bli lidande av något jag gör vid sidan av, säger Sören Polonius.

Sören Poloniushar blivit tilldelad uppdraget för att han främjat sommelieryrket genom att grunda det svenska sommelierlandslaget och vara en aktiv coach och mentor.

- Det kommer bli fantastiskt kul att få vara med och utveckla en hel yrkesgrupp. Jag har satt ihop en grupp med mycket kompetenta personer från världens olika hörn. Personer jag har den största respekten för, och vet kommer bidra med sitt kunnande,  fortsätter Sören Polonius.

Sören Polonius är en oerhört respekterad och uppskattad person och tränare i Sverige och ibland internationella sommelierer.
Han har också coachat två svenska sommelier till världsmästare, Andreas Larsson 2008 och nu senast Arvid Rosengren 2016 och är nu i full färd med att coach Fredrik Lindfors, Sveriges kandidat till VM 2019.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.165