23948sdkhjf

Han får globalt toppuppdrag

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Esperantos Sören Polonius till l’Association de la Sommellerie Internationale, ASI.

Sören Polonius, chefssommelier på Esperanto har utsetts till ansvarig för den didaktiska kommittén inom l’Association de la Sommellerie Internationale, ASI.

Uppdraget består av att skapa verktyg för att kunna utveckla sommelleriet på global nivå, både arbetet på restaurang och inom den internationella tävlingsvärlden.

- Det var självklart hedrande att få frågan av presidenten för ASI, men det var inte ett självklart ”ja”. Detaljer måste säkras först. Esperanto får t.ex. aldrig bli lidande av något jag gör vid sidan av, säger Sören Polonius.

Sören Poloniushar blivit tilldelad uppdraget för att han främjat sommelieryrket genom att grunda det svenska sommelierlandslaget och vara en aktiv coach och mentor.

- Det kommer bli fantastiskt kul att få vara med och utveckla en hel yrkesgrupp. Jag har satt ihop en grupp med mycket kompetenta personer från världens olika hörn. Personer jag har den största respekten för, och vet kommer bidra med sitt kunnande,  fortsätter Sören Polonius.

Sören Polonius är en oerhört respekterad och uppskattad person och tränare i Sverige och ibland internationella sommelierer.
Han har också coachat två svenska sommelier till världsmästare, Andreas Larsson 2008 och nu senast Arvid Rosengren 2016 och är nu i full färd med att coach Fredrik Lindfors, Sveriges kandidat till VM 2019.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128