23948sdkhjf

Han får globalt toppuppdrag

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Esperantos Sören Polonius till l’Association de la Sommellerie Internationale, ASI.

Sören Polonius, chefssommelier på Esperanto har utsetts till ansvarig för den didaktiska kommittén inom l’Association de la Sommellerie Internationale, ASI.

Uppdraget består av att skapa verktyg för att kunna utveckla sommelleriet på global nivå, både arbetet på restaurang och inom den internationella tävlingsvärlden.

- Det var självklart hedrande att få frågan av presidenten för ASI, men det var inte ett självklart ”ja”. Detaljer måste säkras först. Esperanto får t.ex. aldrig bli lidande av något jag gör vid sidan av, säger Sören Polonius.

Sören Poloniushar blivit tilldelad uppdraget för att han främjat sommelieryrket genom att grunda det svenska sommelierlandslaget och vara en aktiv coach och mentor.

- Det kommer bli fantastiskt kul att få vara med och utveckla en hel yrkesgrupp. Jag har satt ihop en grupp med mycket kompetenta personer från världens olika hörn. Personer jag har den största respekten för, och vet kommer bidra med sitt kunnande,  fortsätter Sören Polonius.

Sören Polonius är en oerhört respekterad och uppskattad person och tränare i Sverige och ibland internationella sommelierer.
Han har också coachat två svenska sommelier till världsmästare, Andreas Larsson 2008 och nu senast Arvid Rosengren 2016 och är nu i full färd med att coach Fredrik Lindfors, Sveriges kandidat till VM 2019.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118