23948sdkhjf

Kvartett till NM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De representerar Sverige i NM för unga i servering och matlagning.

När tävlingen avgörs i Köpenhamn i vår representerar Clara Cecilia Carlberg från Stockholm och Frida Hylén från Mjölby i servering, medan Signe Åberg från Stockholm och Sara Danielsson från Härnösand tävlar i matlagning.

Lagen ska nu tränas av Sveriges bästa inom respektive yrke, och de kommer också vara med i förberedelserna. Kvaltävlingen avgjordes på Sågbäcksgymnasiet i Huddinge. I servering skulle de tävlande bland annat dekantera vin, ge vinförslag till maträtter och blanda drinkar. 

I matlagning var utmaningen att laga en 3-rätters middag. Förrätten var känd sedan tidigare medan råvarorna till huvudrätten – rådjursstek och äpple – blev kända först när tävlingen började.

- Det var en bra tävling med otroligt hög nivå på deltagarna. Att klara av att leverera de här resultaten under press och vetskapen att en professionell jury bedömer arbetet är svårt, säger Kersti Wittén, specialist på utbildningsfrågor på Visita i en kommentar.

 Kvaltävlingen till NM arrangerades av Visita – Svensk besöksnäring i samarbete med Sågbäcksgymnasiet. Till tävlingen hade medaljörerna från årets gymnasie-SM bjudits in. Arbetet bedömdes av en jury bestående av representanter från professionen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118