23948sdkhjf

Kvartett till NM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De representerar Sverige i NM för unga i servering och matlagning.

När tävlingen avgörs i Köpenhamn i vår representerar Clara Cecilia Carlberg från Stockholm och Frida Hylén från Mjölby i servering, medan Signe Åberg från Stockholm och Sara Danielsson från Härnösand tävlar i matlagning.

Lagen ska nu tränas av Sveriges bästa inom respektive yrke, och de kommer också vara med i förberedelserna. Kvaltävlingen avgjordes på Sågbäcksgymnasiet i Huddinge. I servering skulle de tävlande bland annat dekantera vin, ge vinförslag till maträtter och blanda drinkar. 

I matlagning var utmaningen att laga en 3-rätters middag. Förrätten var känd sedan tidigare medan råvarorna till huvudrätten – rådjursstek och äpple – blev kända först när tävlingen började.

- Det var en bra tävling med otroligt hög nivå på deltagarna. Att klara av att leverera de här resultaten under press och vetskapen att en professionell jury bedömer arbetet är svårt, säger Kersti Wittén, specialist på utbildningsfrågor på Visita i en kommentar.

 Kvaltävlingen till NM arrangerades av Visita – Svensk besöksnäring i samarbete med Sågbäcksgymnasiet. Till tävlingen hade medaljörerna från årets gymnasie-SM bjudits in. Arbetet bedömdes av en jury bestående av representanter från professionen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.189