23948sdkhjf

Kvartett till NM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De representerar Sverige i NM för unga i servering och matlagning.

När tävlingen avgörs i Köpenhamn i vår representerar Clara Cecilia Carlberg från Stockholm och Frida Hylén från Mjölby i servering, medan Signe Åberg från Stockholm och Sara Danielsson från Härnösand tävlar i matlagning.

Lagen ska nu tränas av Sveriges bästa inom respektive yrke, och de kommer också vara med i förberedelserna. Kvaltävlingen avgjordes på Sågbäcksgymnasiet i Huddinge. I servering skulle de tävlande bland annat dekantera vin, ge vinförslag till maträtter och blanda drinkar. 

I matlagning var utmaningen att laga en 3-rätters middag. Förrätten var känd sedan tidigare medan råvarorna till huvudrätten – rådjursstek och äpple – blev kända först när tävlingen började.

- Det var en bra tävling med otroligt hög nivå på deltagarna. Att klara av att leverera de här resultaten under press och vetskapen att en professionell jury bedömer arbetet är svårt, säger Kersti Wittén, specialist på utbildningsfrågor på Visita i en kommentar.

 Kvaltävlingen till NM arrangerades av Visita – Svensk besöksnäring i samarbete med Sågbäcksgymnasiet. Till tävlingen hade medaljörerna från årets gymnasie-SM bjudits in. Arbetet bedömdes av en jury bestående av representanter från professionen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104