23948sdkhjf

Kvartett till NM

De representerar Sverige i NM för unga i servering och matlagning.

När tävlingen avgörs i Köpenhamn i vår representerar Clara Cecilia Carlberg från Stockholm och Frida Hylén från Mjölby i servering, medan Signe Åberg från Stockholm och Sara Danielsson från Härnösand tävlar i matlagning.

Lagen ska nu tränas av Sveriges bästa inom respektive yrke, och de kommer också vara med i förberedelserna. Kvaltävlingen avgjordes på Sågbäcksgymnasiet i Huddinge. I servering skulle de tävlande bland annat dekantera vin, ge vinförslag till maträtter och blanda drinkar. 

I matlagning var utmaningen att laga en 3-rätters middag. Förrätten var känd sedan tidigare medan råvarorna till huvudrätten – rådjursstek och äpple – blev kända först när tävlingen började.

- Det var en bra tävling med otroligt hög nivå på deltagarna. Att klara av att leverera de här resultaten under press och vetskapen att en professionell jury bedömer arbetet är svårt, säger Kersti Wittén, specialist på utbildningsfrågor på Visita i en kommentar.

 Kvaltävlingen till NM arrangerades av Visita – Svensk besöksnäring i samarbete med Sågbäcksgymnasiet. Till tävlingen hade medaljörerna från årets gymnasie-SM bjudits in. Arbetet bedömdes av en jury bestående av representanter från professionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078