23948sdkhjf

Med sikte på VM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Regerande mästarlaget Fazer Culinary Team Sweden siktar på Culinary World Cup 2018 i Luxemburg.

Fazer Culinary Team Sweden tävlar i storköksklassen i Culinary World Cup 2018 för kocklandslag i Luxemburg.

Fazer Culinary Team Sweden  tävlar i storköksklassen i VM för kocklandslag i Luxemburg i 23 till 29 november 2018. Teamet vann guld och är regerande världsmästare i storköksklassen i Culinary World Cup 2014 och därtill placerade de sig på en andraplats i Culinary Olympics 2016.

Temat för 2018 i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 är ”Against Food Waste” och uppgiften är att, på fem timmar, tillaga en trerättersmeny för 150 personer för endast fem euro per person. Tävlingsmenyn består av en soppa, tre varmrätter; val av kött eller fisk och en vegetarisk varmrätt, en salladsbuffé samt en dessert.

För att träna inför tävlingen, kommer laget att gästspela på ett tjugotal av Fazers restauranger runt om i Sverige.

- Vi ser otroligt mycket fram emot att tävla igen och blev överlyckliga när vi fick reda på att årets tema är Against Food Waste. Som kockar och matinspiratörer på Fazer har vi jobbat dagligen under många år med att klura ut sätt för att minimera matsvinnet. Temat spelar oss direkt i händerna, säger Dan Assarsson, lagkapten Fazer Culinary Team Sweden.


Fazer Culinary Team Sweden består av Dan Assarsson, Adam Hallberg, Daniel Lund, Marcus Ludvigsson, Patrik Sättgren och Susanne Strandqvist. Niclas Melin är lagets coach, Kurt Weid är mentor och Juanita Conway är projektledare.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122