23948sdkhjf

Med sikte på VM

Regerande mästarlaget Fazer Culinary Team Sweden siktar på Culinary World Cup 2018 i Luxemburg.

Fazer Culinary Team Sweden tävlar i storköksklassen i Culinary World Cup 2018 för kocklandslag i Luxemburg.

Fazer Culinary Team Sweden  tävlar i storköksklassen i VM för kocklandslag i Luxemburg i 23 till 29 november 2018. Teamet vann guld och är regerande världsmästare i storköksklassen i Culinary World Cup 2014 och därtill placerade de sig på en andraplats i Culinary Olympics 2016.

Temat för 2018 i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 är ”Against Food Waste” och uppgiften är att, på fem timmar, tillaga en trerättersmeny för 150 personer för endast fem euro per person. Tävlingsmenyn består av en soppa, tre varmrätter; val av kött eller fisk och en vegetarisk varmrätt, en salladsbuffé samt en dessert.

För att träna inför tävlingen, kommer laget att gästspela på ett tjugotal av Fazers restauranger runt om i Sverige.

- Vi ser otroligt mycket fram emot att tävla igen och blev överlyckliga när vi fick reda på att årets tema är Against Food Waste. Som kockar och matinspiratörer på Fazer har vi jobbat dagligen under många år med att klura ut sätt för att minimera matsvinnet. Temat spelar oss direkt i händerna, säger Dan Assarsson, lagkapten Fazer Culinary Team Sweden.


Fazer Culinary Team Sweden består av Dan Assarsson, Adam Hallberg, Daniel Lund, Marcus Ludvigsson, Patrik Sättgren och Susanne Strandqvist. Niclas Melin är lagets coach, Kurt Weid är mentor och Juanita Conway är projektledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125