De öppnar Bräjks Matbar

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I december öppnar ny restaurang i Vemdalen.

Pernilla Johansson och Joel Sjelin öppnar Bräjks Matbar mitt i skidbacken där Björnstigen och Långsvängen delar på sig och med utsikt över Sonfjället i Vemdalen.

Duon har lång erfarenhet från restaurangbranschen bland annat som servitör, kock och restaurangchef och ska nu driva restaurangen som de beskriver som en klassisk backrestaurang med fika, lunch, after ski-mat och á la carte öppen för service tolv timmar om dagen. Ett hållbarhetstänk ska genomsyra verksamheten med ekologiska viner och lokalproducerad och kravmärkt mat. Visionen är svensk husmanskost gjord på bra råvaror med egen rök, långkok och inga halvfabrikat.

Vår största utmaning är att hitta kompetent personal. Duktiga kockar är det ont om idag, säger Joel Sjelin.

Vårt läge är en av de faktorer som särskiljer oss från andra. Restaurangerna på området ligger antingen vid foten av backen eller i toppen dit man bara tar sig på skidor. Dagtid har vi ett optimalt läge mitt i backen men vi ligger ändå så pass långt ned att man kan ta sig hit med bil. Det ska bli väldigt spännande att se hur vi tas emot av gästerna.

Bräjks Matbar ska hålla öppet under vinterhalvåret med fokus på början av december till slutet av april.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.195