Ekomässa lockade fler

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fler besökare till ekomässa i Malmö som har 25 procent av mässutrymmet bokat inför kommande mässa. Bland andra prisades Paradisets vd och grundare på mässan.

Natural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair som ägde rum på Malmömässan 15 till 16 november lockade 4 724 besökare och 480 utställande företag från hela världen. Lejonparten av besökarna kom dock från från Sverige och Danmark, 60 procent av det totala antalet besökare.

Mässan lockade ett ökande antal återförsäljare, 5 procent fler och distributörer, en ökning med 7 procent mot i fjol.

Utställarna visar naturliga och ekologiska produkter inom mat och dryck, hälsa, skönhet, ekologisk livsstil och egenvårdsprodukter. Det stora trenderna på mässan var vågen av veganism, deltidsveganer och flexitarianer. Ett faktum som återspeglades i ett stort antal växtbaserade alternativ, mjölk- och kött-ersättningar, och vegancertifierade produkter på mässan. 

Under mässan delades därtill en rad priser ut bland annat till Movers & Shakers som förärades Best New Natural Drink Product – Sooft Drinks.

Priset Best New Natural Food Product  gick till Supreme Greek Taste: Rose Honey, Best New Natural Special Diet Food Product (vegetarian, vegan, free-from) – Pookspafoods Gmbh: Pook Coconut Chips medan Belorganic fick  Best New Organic Drink/Beverage Product  för Absolutely Wild Organic Birch Water. Best New Organic Food Product  tilldelades Nu Organics: Nucao och Best New Organic Special Diet Food Product (vegetarian, vegan, free-from) – Food Young Operations SA: ZAZ Crush Cacao. 

Mässans Natural Outstanding Achievement Award gick till Johannes Cullberg, vd och grundare av Paradiset, för inflytandet i den naturliga och ekologiska branschen som entreprenör med en stark drivkraft och passion för hälsoinriktat företagande. 

Organic Outstanding Achievement Award gick till Charlotte Bladh André, vd för Organic Sweden, för hennes arbete inom den ekologiska branschen i Sverige för ett större engagemang i ekologisk produktion och konsumtion.

Nästa upplaga av Natural Products Scandinavia och Nordic Organic Food Fair äger rum i Mlamö 14 till 15 november 2018.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127