23948sdkhjf

Ekomässa lockade fler

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fler besökare till ekomässa i Malmö som har 25 procent av mässutrymmet bokat inför kommande mässa. Bland andra prisades Paradisets vd och grundare på mässan.

Natural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair som ägde rum på Malmömässan 15 till 16 november lockade 4 724 besökare och 480 utställande företag från hela världen. Lejonparten av besökarna kom dock från från Sverige och Danmark, 60 procent av det totala antalet besökare.

Mässan lockade ett ökande antal återförsäljare, 5 procent fler och distributörer, en ökning med 7 procent mot i fjol.

Utställarna visar naturliga och ekologiska produkter inom mat och dryck, hälsa, skönhet, ekologisk livsstil och egenvårdsprodukter. Det stora trenderna på mässan var vågen av veganism, deltidsveganer och flexitarianer. Ett faktum som återspeglades i ett stort antal växtbaserade alternativ, mjölk- och kött-ersättningar, och vegancertifierade produkter på mässan. 

Under mässan delades därtill en rad priser ut bland annat till Movers & Shakers som förärades Best New Natural Drink Product – Sooft Drinks.

Priset Best New Natural Food Product  gick till Supreme Greek Taste: Rose Honey, Best New Natural Special Diet Food Product (vegetarian, vegan, free-from) – Pookspafoods Gmbh: Pook Coconut Chips medan Belorganic fick  Best New Organic Drink/Beverage Product  för Absolutely Wild Organic Birch Water. Best New Organic Food Product  tilldelades Nu Organics: Nucao och Best New Organic Special Diet Food Product (vegetarian, vegan, free-from) – Food Young Operations SA: ZAZ Crush Cacao. 

Mässans Natural Outstanding Achievement Award gick till Johannes Cullberg, vd och grundare av Paradiset, för inflytandet i den naturliga och ekologiska branschen som entreprenör med en stark drivkraft och passion för hälsoinriktat företagande. 

Organic Outstanding Achievement Award gick till Charlotte Bladh André, vd för Organic Sweden, för hennes arbete inom den ekologiska branschen i Sverige för ett större engagemang i ekologisk produktion och konsumtion.

Nästa upplaga av Natural Products Scandinavia och Nordic Organic Food Fair äger rum i Mlamö 14 till 15 november 2018.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.212