23948sdkhjf

Pressbyrån och 7-Eleven slutar räkna kontanter

| Av Amanda Sundström | Tipsa redaktionen

Kontanthanteringsbolaget Loomis tecknar avtal med Reitan Convenience. Ska installera 400 Safepoint-enheter på samtliga Pressbyrån och 7-Eleven butiker i Sverige.

Genom att installera Safepoints kommer säkerheten för våra anställda i våra butiker att öka samtidigt som vi kommer att minimera vår handläggningstid för kontanter. Vi kommer också genom användandet av Safepoint att få ett betydligt snabbare kassaflöde då insättningar på bankkonto sker dagligen, säger Magnus Carlsson på Reitan Convenience Sweden i ett uttalande.

Läs också: Nya vd:n trycker på gasen: ”Minst 20 nya butiker per år”

Installationen av enheterna påbörjas i början av 2018 och planeras att vara avslutad hösten samma år.

Reitan Convenience är en mycket viktig referenskund för Loomis och vi kommer att fortsätta att bygga ut vår infrastruktur för Safepoint i Europa, avslutar Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis.

Det nya avtalet gäller fem år.

Safepoint är ett slutet system för detaljhandeln där Loomis är ansvarig för kontanterna i systemet. Det ska öka säkerheten för kundernas anställda samt minska nerlagd arbetstid då deras personal inte längre behöver räkna och hantera kontanterna.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104