Pressbyrån och 7-Eleven slutar räkna kontanter

| Av Amanda Sundström | Tipsa redaktionen

Kontanthanteringsbolaget Loomis tecknar avtal med Reitan Convenience. Ska installera 400 Safepoint-enheter på samtliga Pressbyrån och 7-Eleven butiker i Sverige.

Genom att installera Safepoints kommer säkerheten för våra anställda i våra butiker att öka samtidigt som vi kommer att minimera vår handläggningstid för kontanter. Vi kommer också genom användandet av Safepoint att få ett betydligt snabbare kassaflöde då insättningar på bankkonto sker dagligen, säger Magnus Carlsson på Reitan Convenience Sweden i ett uttalande.

Installationen av enheterna påbörjas i början av 2018 och planeras att vara avslutad hösten samma år.

Läs också: Närbutikskedja varumärkesskyddar matsatsning

Reitan Convenience är en mycket viktig referenskund för Loomis och vi kommer att fortsätta att bygga ut vår infrastruktur för Safepoint i Europa, avslutar Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis.

Läs också: Pressbyrån utvecklar sortimentet – lanserar lussekorv

Det nya avtalet gäller fem år.

Safepoint är ett slutet system för detaljhandeln där Loomis är ansvarig för kontanterna i systemet. Det ska öka säkerheten för kundernas anställda samt minska nerlagd arbetstid då deras personal inte längre behöver räkna och hantera kontanterna.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fazers minskade matsvinn: 750 ton mat

Fazer Food Services har minskat matsvinnet i restaurangerna och omräknat har 760 000 måltider sparats från att hamna i soptunnan.

Mattjänster i dust efter KKV-anmälan

Finländsk snabbmatskedja riktar sig mot Sverige

Med nytt koncept vill Kotipizza expandera mot nya marknader – däribland Sverige.

Sibylla till Öland

Kedjan öppnar restaurang i nya Triangeln i Borgholm.

McDonald´s satsar veganskt

Orkla Foods Anamma ha utvecklat vegansk burgare tillsammans med burgerkedjan.

Johan och Nyström expanderar i Göteborg

Rosteriet går från noll till tre kaféer i staden – och satsar även på kontorsförsäljning i området.

Nyhetsbrev

Pizzan som kulturarv

Nu är beslutet taget och det är fastslaget att napolitansk pizza är ett kulturarv.

Arkiv

Burgerkedja till Södermalm

Ny chef på Fazer Bageri

Starbucks storöppnar

Största coffeeshopen i världen har öppnat.

Jureskogs finalburgare

Hamburgerkedjan och kocken avslutar samarbetet efter två år med en finalburgare.

Burgare per cykel -Burger Bike

Istället för food truck- food bike. Trio satsar på matfranchisekoncept på cykel.

KFC hem

Tillbaka på Food for Progress

Polfärskt får ny vd

Hans Jacobson lämnar familjeföretaget Polfärsktgruppen efter 35 år och nära 20 år som vd.

Saltå Kvarns vd lämnar

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som vd.

Hon vill expandera sushikoncept

Efter tre restauranger i Uppsala ska sushikonceptet expanderas.

Brittisk kedja satsar på kaffebar i butiker

De öppnar hälsokafé

Göteborgs mesta kafé

Atria säljer till Sibyllas franchisetagare

Med ätbara insekter i fokus

Nio svenska insektsmatsföretag står bakom nya livsmedels- och branschorganisation Insektsföretagen.

Reitan convenience vill dubbla matförsäljningen

Pressbyrån utvecklar sortimentet – lanserar lussekorv

Harrys till Eslöv

Pressbyrån och 7-Eleven slutar räkna kontanter

OKQ8 sätter personalen i rampljuset

H&M lockar med kaffe

Potatismjölken snart här

Social underjordisk odling

Veganska produktionen samlas i Eslöv

Livsmedelsföretagen brister i plastkunskap

Repövning på hamburgerkedja

Prego med sushi

Norsk pizza till Söder

Kedjorna vill se lagstiftning om energidryck

Sänd till en kollega

0.166