23948sdkhjf

Projekt stadsodling

Plantagon startar inomhusodling i DN-skrapan i Stockholm och siktar på tio inomhusodlingar 2020. Nu dras en crowdfundingkampanj i gång.

Plantagon har som plan att använda tomma inomhuslokaler till matproduktion i städer och drar igång ett projekt med odling under DN-skrapan på Kungsholmen i Stockholm. Ambitionen med stadsodlingsinitiativet är att ha tio inomhusodlingar i Stockholmsområdet 2020 och nu bjuder företaget in investerare till crowdfundingkampanj för att finansiera expansionen.

– Anledningen till att vi går ut i en crowdfunding-kampanj är att vi är övertygade om att människor som bryr sig om sin stads framtid, tillgången på mat både nationellt och globalt och inte minst vår planets tillstånd, ska få möjligheten att vara en del av lösningen. För oss är det viktigt att skapa och expandera tillsammans, och visa att vi är en rörelse för hälsosam och hållbar mat. Tillsammans kan vi göra skillnad för en säker matproduktion i städer - nu och i framtiden, säger Owe Pettersson, vd för Plantagon International.

Anläggningen under DN-skrapan är finansierad och klar och i uppstartsprocessen och kontrakt för ytterligare två odlingar väntar i mars nästa år för start i december 2018.

I projektet i DN-skrapan är bland annat Samhall, ICA Maxi Lindhagen samt Pontus Frithiof med restaurangen Tidningshuset by Pontus samarbetspartners.

Målet för kampanjen är att nå mellan 3,5 och 7,5 miljoner kronor. Minimisumman för att delta är satt till 1 000 kronor.

Plantagon CityFarm Stockholm ingår i Plantagon Production Sweden AB som är ett dotterbolag till Plantagon International AB. VD för det nya produktionsbolaget är Owe Pettersson, som även är vd för Plantagon International AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172