23948sdkhjf

Projekt stadsodling

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Plantagon startar inomhusodling i DN-skrapan i Stockholm och siktar på tio inomhusodlingar 2020. Nu dras en crowdfundingkampanj i gång.

Plantagon har som plan att använda tomma inomhuslokaler till matproduktion i städer och drar igång ett projekt med odling under DN-skrapan på Kungsholmen i Stockholm. Ambitionen med stadsodlingsinitiativet är att ha tio inomhusodlingar i Stockholmsområdet 2020 och nu bjuder företaget in investerare till crowdfundingkampanj för att finansiera expansionen.

– Anledningen till att vi går ut i en crowdfunding-kampanj är att vi är övertygade om att människor som bryr sig om sin stads framtid, tillgången på mat både nationellt och globalt och inte minst vår planets tillstånd, ska få möjligheten att vara en del av lösningen. För oss är det viktigt att skapa och expandera tillsammans, och visa att vi är en rörelse för hälsosam och hållbar mat. Tillsammans kan vi göra skillnad för en säker matproduktion i städer - nu och i framtiden, säger Owe Pettersson, vd för Plantagon International.

Anläggningen under DN-skrapan är finansierad och klar och i uppstartsprocessen och kontrakt för ytterligare två odlingar väntar i mars nästa år för start i december 2018.

I projektet i DN-skrapan är bland annat Samhall, ICA Maxi Lindhagen samt Pontus Frithiof med restaurangen Tidningshuset by Pontus samarbetspartners.

Målet för kampanjen är att nå mellan 3,5 och 7,5 miljoner kronor. Minimisumman för att delta är satt till 1 000 kronor.

Plantagon CityFarm Stockholm ingår i Plantagon Production Sweden AB som är ett dotterbolag till Plantagon International AB. VD för det nya produktionsbolaget är Owe Pettersson, som även är vd för Plantagon International AB.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126