23948sdkhjf

Projekt stadsodling

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Plantagon startar inomhusodling i DN-skrapan i Stockholm och siktar på tio inomhusodlingar 2020. Nu dras en crowdfundingkampanj i gång.

Plantagon har som plan att använda tomma inomhuslokaler till matproduktion i städer och drar igång ett projekt med odling under DN-skrapan på Kungsholmen i Stockholm. Ambitionen med stadsodlingsinitiativet är att ha tio inomhusodlingar i Stockholmsområdet 2020 och nu bjuder företaget in investerare till crowdfundingkampanj för att finansiera expansionen.

– Anledningen till att vi går ut i en crowdfunding-kampanj är att vi är övertygade om att människor som bryr sig om sin stads framtid, tillgången på mat både nationellt och globalt och inte minst vår planets tillstånd, ska få möjligheten att vara en del av lösningen. För oss är det viktigt att skapa och expandera tillsammans, och visa att vi är en rörelse för hälsosam och hållbar mat. Tillsammans kan vi göra skillnad för en säker matproduktion i städer - nu och i framtiden, säger Owe Pettersson, vd för Plantagon International.

Anläggningen under DN-skrapan är finansierad och klar och i uppstartsprocessen och kontrakt för ytterligare två odlingar väntar i mars nästa år för start i december 2018.

I projektet i DN-skrapan är bland annat Samhall, ICA Maxi Lindhagen samt Pontus Frithiof med restaurangen Tidningshuset by Pontus samarbetspartners.

Målet för kampanjen är att nå mellan 3,5 och 7,5 miljoner kronor. Minimisumman för att delta är satt till 1 000 kronor.

Plantagon CityFarm Stockholm ingår i Plantagon Production Sweden AB som är ett dotterbolag till Plantagon International AB. VD för det nya produktionsbolaget är Owe Pettersson, som även är vd för Plantagon International AB.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119