Polfärskt får ny vd

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Hans Jacobson lämnar familjeföretaget Polfärsktgruppen efter 35 år och nära 20 år som vd.

Hans Jacobson lämnar Polfärskt Bröd efter nära 20 år på vd-posten, sedan 1999, och 35 år i företaget. Ny vd tillsätts vid årsstämman 2019 och nyrekrytering kommer att påbörjas inom kort.

- Med all den föryngring som skett de senaste åren har Polfärsktgruppen en ljus framtid. Det finns en stark framtidstro och stor potential att utveckla verksamheten. Bilflottan utvecklas med nya fossilfria drivmedel och ska på längre sikt elektrifieras. Sedan slutet av 1990-talet har Polfärsktgruppen haft stor framgång i en konkurrensutsatt bransch. Vi har fördubblat vår omsättning och det finns en fortsatt potential att utveckla bolaget till nya nivåer, säger Hans Jacobson i en kommentar. 

Polarbröd är ett familjeföretag som drivs av femte generationen och  omsatte 988 miljoner kronor 2016.  Bagerier finns i Älvsbyn, Bredbyn och Omne. I Umeå finns ett kommunikationskontor, moderbolaget Polarbrödsgruppen och här verkar även huvudägarna Karin Bodin och Anna Borgeryd.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Nyhetsbrev

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Arkiv

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Norsk kedja expanderar i Sverige

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Burger King grillar Whopper - i solen

Hamburgerkedjan utnyttjar extremvärmen i Kuwait.

7-eleven satsar på satelliter

Heineken investerar i kinesisk bryggerikoncern

Bolaget kommer även att licensera ut sitt varumärke för marknaderna i Kina, Hongkong och Macau.

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129