23948sdkhjf

Ikea vill odla på höjden

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Vill bli självförsörjande med grönsaker.

Idag inleder Ikea ett test för urban odling i koncernens mötesplats i Hubhult, Malmö.

Läs också: Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

– Ikea vill ha en positiv påverkan på människor och miljö. Det här är ett spännande och viktigt steg i vår resa. Med hjälp av innovation kan vi producera mer hälsosam och mer hållbar mat, säger Catarina Englund, Sustainability Innovation Manager, Ikea koncernen i ett pressmeddelande.

Urban odling bygger på principen att kunna odla växter och grönsaker i stadsmiljöer. Vertikal odling i urbana miljöer bygger på höjden och fördelen med denna typ av odling är att det inte behöver direkt solljus utan kommer att försörjas med LED belysning.

Till skillnad från traditionell odling kräver vertikal odling upp till 98 procent mindre vatten, växer upp till tre gånger snabbare och kräver inga bekämpningsmedel.

– Om det visar sig att testet får ett lyckat resultat kan projektet implementeras i en större skala inom IKEA, säger Catarina Englund.

Mer om:Ikea
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131