23948sdkhjf

Burgare per cykel -Burger Bike

Istället för food truck- food bike. Trio satsar på matfranchisekoncept på cykel.

David Sjöblom, Tom Sakofall och Kalle Köhler ligger bakom snabbmatskonceptet Food bike med den närmaste ambitionen att ha fem cyklar på rull för att testa konceptet och åtgärda eventuella barnsjukdomar.

Sedan vill trion göra konceptet, och inte minst  prisvinnaren ”The Dirtburger”, tillgängliga även för kunder och franchisetagare utanför Sveriges gränser. Inom fem år siktar man på att ha 100 franchisetagare runt om i Europa. 

– Lyckas vi med det är 100 cyklar inte speciellt mycket. Då kan vi satsa på att ha 1 000 cyklar. Sedan är nästa steg att ta konceptet vidare till USA, säger Tom Sakofall i en kommentar.  

Konceptet bygger på en fullt utrustad mobil hamburgerkedja på cykel. Den trehjuliga cykeln är EU-klassad och godkänd som livsmedelsanläggning. På cykeln finns allt från från gas till stekbordet, kylar och redskap, till varmt och kallt vatten och rengöringsprodukter. 

Marknadsföring av var cykeln befinner sig sker huvudsakligen i sann truck food-anda via sociala media. Historien om Burger Bike och The Dirtburger började 2013 med eldsjäl David sjöblom med stor passion för vällagad mat och med en food truck, ”Burgarbussen”i Falun.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Mathias Dahlgren stänger Rutabaga – öppnar ny krog i sommar
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Uppåt för bryggerierna – sockerfritt och alkoholfritt går starkt
Avtal bäddar för 15 nya Espresso House i Tyskland
Han tar över som chef för Riche och Teatergrillen
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.096