23948sdkhjf

Burgare per cykel -Burger Bike

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Istället för food truck- food bike. Trio satsar på matfranchisekoncept på cykel.

David Sjöblom, Tom Sakofall och Kalle Köhler ligger bakom snabbmatskonceptet Food bike med den närmaste ambitionen att ha fem cyklar på rull för att testa konceptet och åtgärda eventuella barnsjukdomar.

Sedan vill trion göra konceptet, och inte minst  prisvinnaren ”The Dirtburger”, tillgängliga även för kunder och franchisetagare utanför Sveriges gränser. Inom fem år siktar man på att ha 100 franchisetagare runt om i Europa. 

– Lyckas vi med det är 100 cyklar inte speciellt mycket. Då kan vi satsa på att ha 1 000 cyklar. Sedan är nästa steg att ta konceptet vidare till USA, säger Tom Sakofall i en kommentar.  

Konceptet bygger på en fullt utrustad mobil hamburgerkedja på cykel. Den trehjuliga cykeln är EU-klassad och godkänd som livsmedelsanläggning. På cykeln finns allt från från gas till stekbordet, kylar och redskap, till varmt och kallt vatten och rengöringsprodukter. 

Marknadsföring av var cykeln befinner sig sker huvudsakligen i sann truck food-anda via sociala media. Historien om Burger Bike och The Dirtburger började 2013 med eldsjäl David sjöblom med stor passion för vällagad mat och med en food truck, ”Burgarbussen”i Falun.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141