23948sdkhjf

De tävlar om guldko

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är de 30 förskolor, skolor och seniorserveringar som kämpar för matglädje i de offentliga köken och tävlar om Arla Guldko 2018.

Trettio förskolor, skolor och seniorserveringar i Sverige har nu gått vidare till semifinal i Arla Guldko 2018. Nu ska juryn utser totalt nio finalister, tre vardera i tävlingens tre kategorier; Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje. Därefter koras vinnarna vid finalgalan i Stockholm 3 maj 2018 i Stockholm. Tävlingen arrangeras för 18:e gången i ordningen och har alltjämt fokus på den offentliga måltiden.

I juryarbetet deltar några av Sveriges mest kända kockar: Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.

Här är samtliga semifinalister i Arla Guldko 2018:

Bästa Matglädjeförskola

Ekeredsvägens förskola, Lerum

Förskolan Grinden, Gnesta

Förskolan Gudö, Vendelsö

Förskolan Sagostugan, Köping

Guldregnets förskola, Katrineholm

Lekbackens förskola, Alvesta

Lillegårdens förskola, Trollhättan

Rösekullens förskola, Gråbo

Sagan förskola, Stockholm

Skogsbackens förskola, Svenshögen

Bästa Matglädjeskola

Björnåkersskolan, Burträsk

Flyingeskolan, Eslöv

Mariebergsskolan, Karlstad

Nannaskolan, Uppsala

Nyhemsskolan, Katrineholm

Runstensskolan, Haninge

Skolhagenskolan, Täby Kyrkby

Slottsskolan, Vingåker

Töllsjöskolan, Bollebygd

Virginska gymnasiet, Örebro

Bästa Seniormatglädje

Harplinge Äldreboende, Harplinge

Igelkottens restaurang, Katrineholm

Kvarngårdens kök, Ingelstad

Rådahemmet, Mölnlycke

Senior Center, Lidköping

Solgården Svalöv, Svalöv

Tre Stiftelser, Göteborg

Vardaga Silverpark, Täby

Vårdstyrkan, Bergkälla & Allégårdens kök, Täby

Åbrinkens kök, Lagan

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111