De tävlar om guldko

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är de 30 förskolor, skolor och seniorserveringar som kämpar för matglädje i de offentliga köken och tävlar om Arla Guldko 2018.

Trettio förskolor, skolor och seniorserveringar i Sverige har nu gått vidare till semifinal i Arla Guldko 2018. Nu ska juryn utser totalt nio finalister, tre vardera i tävlingens tre kategorier; Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje. Därefter koras vinnarna vid finalgalan i Stockholm 3 maj 2018 i Stockholm. Tävlingen arrangeras för 18:e gången i ordningen och har alltjämt fokus på den offentliga måltiden.

I juryarbetet deltar några av Sveriges mest kända kockar: Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.

Här är samtliga semifinalister i Arla Guldko 2018:

Bästa Matglädjeförskola

Ekeredsvägens förskola, Lerum

Förskolan Grinden, Gnesta

Förskolan Gudö, Vendelsö

Förskolan Sagostugan, Köping

Guldregnets förskola, Katrineholm

Lekbackens förskola, Alvesta

Lillegårdens förskola, Trollhättan

Rösekullens förskola, Gråbo

Sagan förskola, Stockholm

Skogsbackens förskola, Svenshögen

Bästa Matglädjeskola

Björnåkersskolan, Burträsk

Flyingeskolan, Eslöv

Mariebergsskolan, Karlstad

Nannaskolan, Uppsala

Nyhemsskolan, Katrineholm

Runstensskolan, Haninge

Skolhagenskolan, Täby Kyrkby

Slottsskolan, Vingåker

Töllsjöskolan, Bollebygd

Virginska gymnasiet, Örebro

Bästa Seniormatglädje

Harplinge Äldreboende, Harplinge

Igelkottens restaurang, Katrineholm

Kvarngårdens kök, Ingelstad

Rådahemmet, Mölnlycke

Senior Center, Lidköping

Solgården Svalöv, Svalöv

Tre Stiftelser, Göteborg

Vardaga Silverpark, Täby

Vårdstyrkan, Bergkälla & Allégårdens kök, Täby

Åbrinkens kök, Lagan



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142