23948sdkhjf

De tävlar om guldko

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är de 30 förskolor, skolor och seniorserveringar som kämpar för matglädje i de offentliga köken och tävlar om Arla Guldko 2018.

Trettio förskolor, skolor och seniorserveringar i Sverige har nu gått vidare till semifinal i Arla Guldko 2018. Nu ska juryn utser totalt nio finalister, tre vardera i tävlingens tre kategorier; Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje. Därefter koras vinnarna vid finalgalan i Stockholm 3 maj 2018 i Stockholm. Tävlingen arrangeras för 18:e gången i ordningen och har alltjämt fokus på den offentliga måltiden.

I juryarbetet deltar några av Sveriges mest kända kockar: Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.

Här är samtliga semifinalister i Arla Guldko 2018:

Bästa Matglädjeförskola

Ekeredsvägens förskola, Lerum

Förskolan Grinden, Gnesta

Förskolan Gudö, Vendelsö

Förskolan Sagostugan, Köping

Guldregnets förskola, Katrineholm

Lekbackens förskola, Alvesta

Lillegårdens förskola, Trollhättan

Rösekullens förskola, Gråbo

Sagan förskola, Stockholm

Skogsbackens förskola, Svenshögen

Bästa Matglädjeskola

Björnåkersskolan, Burträsk

Flyingeskolan, Eslöv

Mariebergsskolan, Karlstad

Nannaskolan, Uppsala

Nyhemsskolan, Katrineholm

Runstensskolan, Haninge

Skolhagenskolan, Täby Kyrkby

Slottsskolan, Vingåker

Töllsjöskolan, Bollebygd

Virginska gymnasiet, Örebro

Bästa Seniormatglädje

Harplinge Äldreboende, Harplinge

Igelkottens restaurang, Katrineholm

Kvarngårdens kök, Ingelstad

Rådahemmet, Mölnlycke

Senior Center, Lidköping

Solgården Svalöv, Svalöv

Tre Stiftelser, Göteborg

Vardaga Silverpark, Täby

Vårdstyrkan, Bergkälla & Allégårdens kök, Täby

Åbrinkens kök, Lagan

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124