23948sdkhjf

Johan och Nyström expanderar i Göteborg

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Rosteriet går från noll till tre kaféer i staden – och satsar även på kontorsförsäljning i området.

Kafferosteriet Johan och Nyström, med bas i Stockholm, tog under oktober över cafélokaler i Göteborg som tidigare huserat kedjan Condeco. Nu har man investerat ett "tvåsiffrigt antal" miljoner kronor i en konceptbutik och två caféer i staden, och anställt totalt 45 nya personer, skriver Göteborgs-Posten.

Rosteriet, som säljer specialkaffe rostat i Sverige, siktar nu på att etablera sig för både kafékunder och företag. Särskilt kontorsförsäljning, som man sedan tidigare har i staden, ser man har en potential att bli mycket större.

Läs också: Kaffekedja till Småstaden

– Vi är främst ett rosteri och den typen av försäljning, och försäljning genom ombud, är därmed en stor del av omsättningen, säger Johan Damgaard, medgrundare och avgående vd för Johan och Nyström, till GP.

Läs också: De öppnar Sveriges längsta salladsbar

Med de nya kaféerna ökar rosteriet på antalet enheter rejält – i dagsläget har man tre konceptbutiker och kaffebarer i Stockholm, två på Arlanda och en i Helsingfors.

Under förra året köptes Johan och Nyström av Espresso house, som i dag har 16 caféer i Göteborg och beräknas ha 15 procent av den totala kafé-marknaden i Sverige. Espresso house är i sin tur en del av tyska koncernen JAB, som också äger kedjor som Stumptown och Krispy Kreme Doughnuts


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.18