Scandic ska utbilda kockar

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Hotell- och restaurangkedjan startar kockutbildning.

För att råda bot på den ökande kockbristen i hotell- och restaurangköken startar Scandic en ny arbetsmarknadsutbildning för kockar i samarbete med Arbetsförmedlingen och utbildningsföretaget Astar.

Utbildningen startas också för att säkra hotellkedjans egna kompetensförsörjningen både på kort och lång sikt. Utbildningen om 45 veckor riktas mot arbetssökande som vill byta karriär eller saknar annan formell utbildning. Utbildningen ges i Stockholm, Göteborg och Malmö. Den första rundan i utbildningen startas i Stockholm med 40 antagna i februari.

Målet är att samtliga antagna ska arbeta på Scandic efter utbildningens slut.

– Scandic befinner sig i en expansiv fas och det är affärskritiskt att vi har kompetenta och motiverade medarbetare. De vanliga utbildningsvägarna i vår bransch räcker inte till för att tillgodose vårt rekryteringsbehov. Att starta den här utbildningen är ett konkret sätt att se till att vi får in duktiga människor så vi kan fortsätta att ge våra gäster fantastiska hotellupplevelser, säger Henrik Dider, HR-direktör, Scandic Sverige i en kommentar.

Intresseträffar arrangeras i Stockholm i december och i Göteborg och Malmö efter årsskiftet.

Mer om: Scandic


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Nyhetsbrev

Årets första hummer näst dyrast

Arkiv

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.188