23948sdkhjf

Scandic ska utbilda kockar

Hotell- och restaurangkedjan startar kockutbildning.

För att råda bot på den ökande kockbristen i hotell- och restaurangköken startar Scandic en ny arbetsmarknadsutbildning för kockar i samarbete med Arbetsförmedlingen och utbildningsföretaget Astar.

Utbildningen startas också för att säkra hotellkedjans egna kompetensförsörjningen både på kort och lång sikt. Utbildningen om 45 veckor riktas mot arbetssökande som vill byta karriär eller saknar annan formell utbildning. Utbildningen ges i Stockholm, Göteborg och Malmö. Den första rundan i utbildningen startas i Stockholm med 40 antagna i februari.

Målet är att samtliga antagna ska arbeta på Scandic efter utbildningens slut.

– Scandic befinner sig i en expansiv fas och det är affärskritiskt att vi har kompetenta och motiverade medarbetare. De vanliga utbildningsvägarna i vår bransch räcker inte till för att tillgodose vårt rekryteringsbehov. Att starta den här utbildningen är ett konkret sätt att se till att vi får in duktiga människor så vi kan fortsätta att ge våra gäster fantastiska hotellupplevelser, säger Henrik Dider, HR-direktör, Scandic Sverige i en kommentar.

Intresseträffar arrangeras i Stockholm i december och i Göteborg och Malmö efter årsskiftet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14