Mattjänster i dust efter KKV-anmälan

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Tjänsten Hotmat har anmält Onlinepizza till Konkurrensverket – anklagelser som nu avfärdas.

I förra veckan anmäldes Onlinepizza till Konkurrensverket av den relativt nyetablerade och liknande tjänsten Hotmat.

I sin anmälan trycker Hotmat på att Onlinepizza använder sig av stora rabatter till både restauranger och slutkunder i flera mindre städer, där ett antal restauranger istället valt Hotmat för att hantera onlinebeställningar, skriver Dagens industri.

Dessutom anklagar Hotmat sin konkurrent för att inte ha tagit bort restauranger som avslutat samarbetet med Onlinepizza från hemsidan, utan låter dem ligga kvar med statusen offline.

Från Onlinepizzas håll avfärdar man anklagelserna.

– Det finns inget för Konkurrensverket att gå på, säger Onlinepizzas vd Daniel Strömberg till Di.

Enligt Daniel Strömberg har man mindre rabatterbjudanden i de städer där restaurangerna i större utsträckning valt Hotmat som tjänst, än vad Hotmat själva har. Han säger vidare att man valt att inte matcha Hotmats rabatter, då det "inte är en hållbar business".

Vad gäller restauranger som fortfarande listas på Onlinepizzas tjänst, men som istället gått över till Hotmat, säger Daniel Strömberg att det handlar om att göra korrekta uppsägningar av avtal. Det har de flesta restauranger inte gjort, vilket gör att de ligger kvar med en offline-status, menar han.

– För att avsluta ska de säga upp avtalet och skicka in vår utrustning. Får vi inte tillbaka grejerna så är avtalet inte uppsagt, juridiskt sett, säger Daniel Strömberg till Di.

Hotmat är baserat i Lidköping, och det är i just västsvenska städer som man sedan tidigare uppgett sig ha knutit till sig ett större antal kunder.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168