23948sdkhjf

Mattjänster i dust efter KKV-anmälan

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Tjänsten Hotmat har anmält Onlinepizza till Konkurrensverket – anklagelser som nu avfärdas.

I förra veckan anmäldes Onlinepizza till Konkurrensverket av den relativt nyetablerade och liknande tjänsten Hotmat.

I sin anmälan trycker Hotmat på att Onlinepizza använder sig av stora rabatter till både restauranger och slutkunder i flera mindre städer, där ett antal restauranger istället valt Hotmat för att hantera onlinebeställningar, skriver Dagens industri.

Dessutom anklagar Hotmat sin konkurrent för att inte ha tagit bort restauranger som avslutat samarbetet med Onlinepizza från hemsidan, utan låter dem ligga kvar med statusen offline.

Från Onlinepizzas håll avfärdar man anklagelserna.

– Det finns inget för Konkurrensverket att gå på, säger Onlinepizzas vd Daniel Strömberg till Di.

Läs också: Onlinepizzas vd kliver av

Enligt Daniel Strömberg har man mindre rabatterbjudanden i de städer där restaurangerna i större utsträckning valt Hotmat som tjänst, än vad Hotmat själva har. Han säger vidare att man valt att inte matcha Hotmats rabatter, då det "inte är en hållbar business".

Vad gäller restauranger som fortfarande listas på Onlinepizzas tjänst, men som istället gått över till Hotmat, säger Daniel Strömberg att det handlar om att göra korrekta uppsägningar av avtal. Det har de flesta restauranger inte gjort, vilket gör att de ligger kvar med en offline-status, menar han.

– För att avsluta ska de säga upp avtalet och skicka in vår utrustning. Får vi inte tillbaka grejerna så är avtalet inte uppsagt, juridiskt sett, säger Daniel Strömberg till Di.

Hotmat är baserat i Lidköping, och det är i just västsvenska städer som man sedan tidigare uppgett sig ha knutit till sig ett större antal kunder.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168