23948sdkhjf

Mattjänster i dust efter KKV-anmälan

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Tjänsten Hotmat har anmält Onlinepizza till Konkurrensverket – anklagelser som nu avfärdas.

I förra veckan anmäldes Onlinepizza till Konkurrensverket av den relativt nyetablerade och liknande tjänsten Hotmat.

I sin anmälan trycker Hotmat på att Onlinepizza använder sig av stora rabatter till både restauranger och slutkunder i flera mindre städer, där ett antal restauranger istället valt Hotmat för att hantera onlinebeställningar, skriver Dagens industri.

Dessutom anklagar Hotmat sin konkurrent för att inte ha tagit bort restauranger som avslutat samarbetet med Onlinepizza från hemsidan, utan låter dem ligga kvar med statusen offline.

Från Onlinepizzas håll avfärdar man anklagelserna.

– Det finns inget för Konkurrensverket att gå på, säger Onlinepizzas vd Daniel Strömberg till Di.

Läs också: Onlinepizzas vd kliver av

Enligt Daniel Strömberg har man mindre rabatterbjudanden i de städer där restaurangerna i större utsträckning valt Hotmat som tjänst, än vad Hotmat själva har. Han säger vidare att man valt att inte matcha Hotmats rabatter, då det "inte är en hållbar business".

Vad gäller restauranger som fortfarande listas på Onlinepizzas tjänst, men som istället gått över till Hotmat, säger Daniel Strömberg att det handlar om att göra korrekta uppsägningar av avtal. Det har de flesta restauranger inte gjort, vilket gör att de ligger kvar med en offline-status, menar han.

– För att avsluta ska de säga upp avtalet och skicka in vår utrustning. Får vi inte tillbaka grejerna så är avtalet inte uppsagt, juridiskt sett, säger Daniel Strömberg till Di.

Hotmat är baserat i Lidköping, och det är i just västsvenska städer som man sedan tidigare uppgett sig ha knutit till sig ett större antal kunder.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147