23948sdkhjf

Han fixar galameny

Han tar fram meny till fest för idrottselit.

Kocken Karl Ljung, som till vardags arbetar på Stureplansgruppen och restaurang Hillenberg, står bakom 3-rättersmenyn till idrottsfesten Idrottsgalan som äger rum i Ericsson Globe 15 januari.

Galan samarbetar med Scan och till huvudrätt ska gästerna serveras dragon- och vitlöksgrillad oxfilé från Scans samarbetsgårdar samt hemvevad chorizo på Scans rapsgris från Halla gård.

-  Kött från svenska gårdar ger oss en bättre förutsättning för en magisk smakupplevelse. Nu börjar det intensiva arbetet för att säkerställa att årets meny på Idrottsgalan blir den bästa någonsin, säger Karl Ljung som utsågs till Årets kock 2013.

Menyn för Idrottsgalan 2018

Välkomstdryck
True Colours Cava – Spanien

Förrätt
Tartar på Fröyalax, räkor och forellrom, sojapärlor och späda skott, samt avokadokräm och grönsaksalsa med koriander.
Kung Fu Girl Riesling – USA

Varmrätt
Dragon- och vitlöksgrillad oxfilé med kompott på lök smaksatt med lime och svartpeppar. Serveras med hemvevad chorizo på rapsgris från Halla gård, samt ljumma pickels på blomkål, morötter, lök, gulbetor smaksatt med senapsfrö.
Boom Boom! Syrah – USA

Efterrätt
Vaniljkräm som serveras med salt kolaglass, riven nougat, lakritsfudge, samt hallon och blåbär. 
Kaffe och avec

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109