Han fixar galameny

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han tar fram meny till fest för idrottselit.

Kocken Karl Ljung, som till vardags arbetar på Stureplansgruppen och restaurang Hillenberg, står bakom 3-rättersmenyn till idrottsfesten Idrottsgalan som äger rum i Ericsson Globe 15 januari.

Galan samarbetar med Scan och till huvudrätt ska gästerna serveras dragon- och vitlöksgrillad oxfilé från Scans samarbetsgårdar samt hemvevad chorizo på Scans rapsgris från Halla gård.

-  Kött från svenska gårdar ger oss en bättre förutsättning för en magisk smakupplevelse. Nu börjar det intensiva arbetet för att säkerställa att årets meny på Idrottsgalan blir den bästa någonsin, säger Karl Ljung som utsågs till Årets kock 2013.

Menyn för Idrottsgalan 2018

Välkomstdryck
True Colours Cava – Spanien

Förrätt
Tartar på Fröyalax, räkor och forellrom, sojapärlor och späda skott, samt avokadokräm och grönsaksalsa med koriander.
Kung Fu Girl Riesling – USA

Varmrätt
Dragon- och vitlöksgrillad oxfilé med kompott på lök smaksatt med lime och svartpeppar. Serveras med hemvevad chorizo på rapsgris från Halla gård, samt ljumma pickels på blomkål, morötter, lök, gulbetor smaksatt med senapsfrö.
Boom Boom! Syrah – USA

Efterrätt
Vaniljkräm som serveras med salt kolaglass, riven nougat, lakritsfudge, samt hallon och blåbär. 
Kaffe och avec



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13