23948sdkhjf

Han fixar galameny

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han tar fram meny till fest för idrottselit.

Kocken Karl Ljung, som till vardags arbetar på Stureplansgruppen och restaurang Hillenberg, står bakom 3-rättersmenyn till idrottsfesten Idrottsgalan som äger rum i Ericsson Globe 15 januari.

Galan samarbetar med Scan och till huvudrätt ska gästerna serveras dragon- och vitlöksgrillad oxfilé från Scans samarbetsgårdar samt hemvevad chorizo på Scans rapsgris från Halla gård.

-  Kött från svenska gårdar ger oss en bättre förutsättning för en magisk smakupplevelse. Nu börjar det intensiva arbetet för att säkerställa att årets meny på Idrottsgalan blir den bästa någonsin, säger Karl Ljung som utsågs till Årets kock 2013.

Menyn för Idrottsgalan 2018

Välkomstdryck
True Colours Cava – Spanien

Förrätt
Tartar på Fröyalax, räkor och forellrom, sojapärlor och späda skott, samt avokadokräm och grönsaksalsa med koriander.
Kung Fu Girl Riesling – USA

Varmrätt
Dragon- och vitlöksgrillad oxfilé med kompott på lök smaksatt med lime och svartpeppar. Serveras med hemvevad chorizo på rapsgris från Halla gård, samt ljumma pickels på blomkål, morötter, lök, gulbetor smaksatt med senapsfrö.
Boom Boom! Syrah – USA

Efterrätt
Vaniljkräm som serveras med salt kolaglass, riven nougat, lakritsfudge, samt hallon och blåbär. 
Kaffe och avec

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112