23948sdkhjf

Oumph fick norskt food service-pris

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Stod som vinnare av utmärkelsen årets produkt i kamp med bland annat Santa Maria.

I förra veckan delade kedjan Norgesgruppen tillsammans med grossisten Asko servering ut flera priser i samband med sina årliga kund- och leverantörsdagar. I kategorin årets produkt inom food service tog en svensk produkt hem priset, i form av Food for progress sojaprotein Oumph.

Det innebar att produkten placerade sig i toppen av totalt 55 nominerade produkter, där man vid själva prisutdelningen tog hem förstaplatsen framför närmsta konkurrenterna Slåttos Philly steak samt Santa Marias kryddblandningar utan salt.

Läs också: Food for Progress rekryterar från Krav

Enligt juryns kommentarer uppfyller produkten flera av de uppsatta trendkriterier som man satt upp – bland annat för hållbarhet. Samtidigt pekar man på att den också haft både en jämn och hög tillväxt sedan lanseringen, där man inom sin varukategori tagit en större marknadsandel.

Läs också: Hon ska få fler att upptäcka Oumph

– Även om Oumph har fått ett fantastiskt mottagande i Norge så hade vi inte förväntat oss detta. Vi är otroligt glada och stolta över den här utmärkelsen, säger Carl Montelius, head of customer relations på Food for progress, i ett pressmeddelande.

Utöver priset för årets produkt delades även priser ut för årets leverantör, där bagerileverantören Baxt tog topplaceringen före bland annat Haugengruppen.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129