23948sdkhjf

Restaurangnätverk i Umeå

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Kommunen har dragit igång restaurangnätverk för arbete med hållbarhets- och miljöfrågor.

Ambitionen är att krögarna ska dela erfarenheter med varandra och lära sig mer om hållbar mat. Först ut i testomgången av nätverket är restaurangerna Rex, Hunger och Törst, Tapas, Gotthards och kommunens verksamhet Måltidsservice som servar kommunens skolor och äldreboenden med mat.

Under våren kommer vi att arbeta med kompetenshöjning, rådgivning och nätverkande där restaurangerna får praktiska verktyg för att stärka sitt hållbarhetsarbete. Det är en öppen och transparant process där vi inspireras av varandra och där vi öppet kommunicerar arbetet och resultatet med restauranggästerna och andra intresserade, säger projektledaren Philip Näslund från Umeå kommun.

Sedan tidigare finns liknande nätverk i Stockholm, Göteborg och Malmö. I Umeå inleds nätverksåret med två träffar där restaurangerna bland annat fördjupar sig i ämnen som ekosystemtjänster, matens klimat- och miljöpåverkan, miljömärkning, energieffektivisering samt vatten- och kemikalieanvändning.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148