23948sdkhjf

Klimatutmaningar för kaffeodlarna

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Stigande temperatur och förändrat klimat väntas påverka kaffeproduktionen i världen negativt och produktionen kan riskerar att halveras, enligt kafferosteriet Löfbergs hållbarhetsrapport.

Det framgår av den årliga hållbarhetsrapporten som Löfbergs kafferosteri presenterade i slutet av december som arbetar med att utbilda kaffeodlare att verka mer klimatsmart och även bistå med ekonomiskt stöd. Företaget ämnar försöka verka för att förbättra villkoren för unga kaffeodlare i Colombia och Tanzania

I rapporten framgår även vad rosteriet gör på hemmaplan för att minska utsläppen bland annat har företaget under det gånga verksamhetsåret börjat använda biogasol i kafferostningen samt testkört en biobaserad kaffeförpackning delvis tillverkad av sockerrör. Därtill har bolaget börjat använda Scanias klimatsmarta hybridlastbil som minskar koldioxidutsläppen med 92 procent.

Vi måste agera kraftfullt för att vända utvecklingen. Löfbergs satsar nu stort på att ge unga kaffeodlare utbildning och ekonomiskt stöd för att hantera det förändrade klimatet, säger Lars Appelqvist, vd för Löfbergs i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154