23948sdkhjf

Klimatutmaningar för kaffeodlarna

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Stigande temperatur och förändrat klimat väntas påverka kaffeproduktionen i världen negativt och produktionen kan riskerar att halveras, enligt kafferosteriet Löfbergs hållbarhetsrapport.

Det framgår av den årliga hållbarhetsrapporten som Löfbergs kafferosteri presenterade i slutet av december som arbetar med att utbilda kaffeodlare att verka mer klimatsmart och även bistå med ekonomiskt stöd. Företaget ämnar försöka verka för att förbättra villkoren för unga kaffeodlare i Colombia och Tanzania

I rapporten framgår även vad rosteriet gör på hemmaplan för att minska utsläppen bland annat har företaget under det gånga verksamhetsåret börjat använda biogasol i kafferostningen samt testkört en biobaserad kaffeförpackning delvis tillverkad av sockerrör. Därtill har bolaget börjat använda Scanias klimatsmarta hybridlastbil som minskar koldioxidutsläppen med 92 procent.

Vi måste agera kraftfullt för att vända utvecklingen. Löfbergs satsar nu stort på att ge unga kaffeodlare utbildning och ekonomiskt stöd för att hantera det förändrade klimatet, säger Lars Appelqvist, vd för Löfbergs i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116