23948sdkhjf

Bryggeri fyrdubblar produktionen efter upphandlingar

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Råå bryggeri i Helsingborg får nationell spridning för två av sina öl – nu ökar man kapacitet och personalstyrka.

Råå bryggeri har nyligen vunnit två upphandlingar med Systembolaget, vilket innebär att ölsorterna Råå Lager och Råå Von Pilsen sprids till 119 respektive 179 Systembolagsbutiker i landet – en kraftig ökning jämfört med de sju butiker man tidigare funnits tillgängliga i.

Det betyder i sin tur att man siktar på att fyrdubbla produktionen under året, som i dag ligger på drygt 100 000 liter, skriver 24 Helsingborg. Upphandlingarna på 80 000 liter samt 150 000 liter gör att dagens kapacitet på 300 000 liter behöver ökas till 400 000 liter, vilket också är årets produktionsmål.

Bryggeriet, som grundades 2015, omsatte under förra året cirka 3 miljoner, vilket man räknar öka rejält i och med de vunna upphandlingarna.

– Vi siktar på 10 miljoner kronor i omsättning. Men det kommer att bli ett brutet år eftersom att försäljningen på Systembolaget inte börjar förrän i juni, säger vd Nicolai Gyllström till 24 Helsingborg.

Samtidigt kommer också personalstyrkan att ökas, skriver Helsingborgs dagblad.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.101