23948sdkhjf

Bryggeri fyrdubblar produktionen efter upphandlingar

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Råå bryggeri i Helsingborg får nationell spridning för två av sina öl – nu ökar man kapacitet och personalstyrka.

Råå bryggeri har nyligen vunnit två upphandlingar med Systembolaget, vilket innebär att ölsorterna Råå Lager och Råå Von Pilsen sprids till 119 respektive 179 Systembolagsbutiker i landet – en kraftig ökning jämfört med de sju butiker man tidigare funnits tillgängliga i.

Det betyder i sin tur att man siktar på att fyrdubbla produktionen under året, som i dag ligger på drygt 100 000 liter, skriver 24 Helsingborg. Upphandlingarna på 80 000 liter samt 150 000 liter gör att dagens kapacitet på 300 000 liter behöver ökas till 400 000 liter, vilket också är årets produktionsmål.

Bryggeriet, som grundades 2015, omsatte under förra året cirka 3 miljoner, vilket man räknar öka rejält i och med de vunna upphandlingarna.

– Vi siktar på 10 miljoner kronor i omsättning. Men det kommer att bli ett brutet år eftersom att försäljningen på Systembolaget inte börjar förrän i juni, säger vd Nicolai Gyllström till 24 Helsingborg.

Samtidigt kommer också personalstyrkan att ökas, skriver Helsingborgs dagblad.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144