23948sdkhjf

Fem största hantverksbryggerierna

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är listan över de största hantverksbryggerierna i Sverige, enligt Systembolagets försäljningsstatistik.

Systembolagets försäljningslista för svenska hantverksbryggerier 2017 toppas av Oppigårds Bryggeri med 1 783 000 liter såld öl följt av Poppels Bryggeri med 616 000 liter, Jämtlands Bryggeri på tredje plats med 612 000 liter och Nils Oscar på fjärde plats med en försäljning om 534 000 liter följt av Nynäshamns Ångbryggeri som kvalade in på en femte plats med 419 000 liter hantverksöl.

Poppels Bryggeri, grundat 2012, har haft en försäljningstillväxt om 50 procent och gick från en sjätte plats 2016 till en andra plats på fjolårets lista. 2016 köptes 404 000 liter Poppels jämfört med 616 000 liter 2017. Bryggeriet har gått från 9 personer till 14 heltidsanställda.

- Vi flyttade in i vårt nya bryggeri 2016. Att vi redan 2017 skulle behöva komplettera bryggverket kunde vi inte ens drömma om då. Men det har vi gjort. Nu är det dags igen. Vi har redan beställt tankar för att kunna fördubbla bryggerikapaciteten under 2018, säger bryggmästare Daniel Granath i en kommentar.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.183