23948sdkhjf

Fem största hantverksbryggerierna

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är listan över de största hantverksbryggerierna i Sverige, enligt Systembolagets försäljningsstatistik.

Systembolagets försäljningslista för svenska hantverksbryggerier 2017 toppas av Oppigårds Bryggeri med 1 783 000 liter såld öl följt av Poppels Bryggeri med 616 000 liter, Jämtlands Bryggeri på tredje plats med 612 000 liter och Nils Oscar på fjärde plats med en försäljning om 534 000 liter följt av Nynäshamns Ångbryggeri som kvalade in på en femte plats med 419 000 liter hantverksöl.

Poppels Bryggeri, grundat 2012, har haft en försäljningstillväxt om 50 procent och gick från en sjätte plats 2016 till en andra plats på fjolårets lista. 2016 köptes 404 000 liter Poppels jämfört med 616 000 liter 2017. Bryggeriet har gått från 9 personer till 14 heltidsanställda.

- Vi flyttade in i vårt nya bryggeri 2016. Att vi redan 2017 skulle behöva komplettera bryggverket kunde vi inte ens drömma om då. Men det har vi gjort. Nu är det dags igen. Vi har redan beställt tankar för att kunna fördubbla bryggerikapaciteten under 2018, säger bryggmästare Daniel Granath i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094