23948sdkhjf

Ny huvudägare i Bergfalk

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Grossisten vill ta nästa kliv med hjälp av nya partnern.

Investeringsfonden Litorina V AB förvärvar majoriteten av aktierna i grossisten Bergfalk AB, och kommer framöver att fungera som aktiv partner i företaget. Grossistens tidigare huvudägare är tillsammans med ledning fortsatt kvar som betydande delägare i Bergfalk.

I och med investeringen ser Bergfalk och Litorina att företaget, som utöver den svenska verksamheten även är verksamma i Finland sedan 2016, nu kan växa på hemmaplan och möjligtvis även på övriga nordiska marknader.

Enligt Lars Bengtsson, vd och delägare i Bergfalk, vill man genom partnerskapet dra nytta av Litorinas erfarenhet av bolagsbyggande och dess nätverk av industriella rådgivare för att ta ytterligare steg.

– Vi har byggt en stark organisation med duktiga medarbetare och ett respekterat varumärke och ser nu fram emot att ta nästa kliv i utvecklingen genom att ytterligare förstärka vår marknadsposition, både organiskt och genom fler förvärv, säger han i ett pressmeddelande.

Från Litorinas håll kallar man investeringen för "spännande" och tar speciellt upp ett ökat fokus på förvärv som en kommande strategi.

– Vi ser fram emot att stötta ledningen i att driva den fortsatta utvecklingen av bolaget, inte minst genom ett intensifierat förvärvsfokus i en fragmenterad marknad, säger Lars Verneholt, partner på Litorina V Advisor, som fungerar som investeringsrådgivare åt Litorina V.

Senast 2015 förvärvade Bergfalk företaget Josef Lammhouse, och har sedan dess ökat omsättningen till drygt 550 miljoner kronor.

Litorina har i dagsläget en portfölj bestående av tolv bolag, vilket bland andra omfattar Euroflorist.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Wallmans Group tappar vd

Bartenderduo bygger meny enligt klassiskt spel

Vd-skifte på Martin & Servera

Martin & Serveras vd och koncernchef lämnar i mars nästa år.

Kalvracks och chartreuse i Bocuse d’Or

Nu skapas rätterna som blir hyllningar till Paul Bocuse och Joël Robuchon.

Så ska Avenyfamiljen bli mer klimatsmarta

När O´Learys själva får välja

Här är de åtta franchisetagarna som hyllas av restaurangkedjan internt.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Ny vd för Lindvalls Chark

Fjärde generationen tar över.

Arkiv

Fika hos Gina Tricot

Hälsokaféet Flik är ett samarbete mellan modekedjan och Juiceverket.

Löfbergs rekordinvesterar i Karlstad

Satsningen kan bli den största investeringen i företagets historia.

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

En bransch i uppgång

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156