23948sdkhjf

De ska ta tillbaka korvkiosken

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Mikael Norberg, Roland "Rolle" Persson och Carl Ander ligger bakom nya Korvkultur, ett nytt koncept för gourmetkorv.

Lyssna på Fast Food Magazines Lisbeth Raudens samtal med Roland "Rolle" Persson och Mikael Norberg i poddform här.

Kocken Roland ” Rolle” Persson har parallellt med kockkarriären på bland annat KB närt en korvkarriär. Redan under 80-talet utvecklade han finkorvar på KB. Nu vill han ta ut korven till folket och gatan i sin nya satsning Korvkultur.

Premiären för Korvkultur äger rum på Korvfestivalen i mars på agendan närmast för Korvkultur står nu förfining av menykonceptet och sökandet efter lokaler i Stockholm där gourmetkorven ska göra sin debut.Visionen är att skapa små korvbistros samt öppnndet av en del kiosker, men även att rulla ut mobila enheter i köpcentrum och flygplatser och ”korvtrucks”. Mikael Norberg har ett förflutet inom It och media.

Läs en längre intervju med Roland "Rolle" Persson och Mikael Norberg i kommande numret av Fast Food Magazine som är ute snart.

Förutom Roland "Rolle" Persson och Mikael Norberg är Carl Ander medgrundare och aktiv i företaget.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.103