23948sdkhjf

Stockholmsbryggeri flyttar – och ökar

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Stockholm Brewing Co dubblar produktionen när flyttlasset går till nya lokaler, där man också kommer öppna bar och restaurang.

Bryggeriet Stockholm Brewing Co huserar sedan 2012 i lokaler på Södermalm, men kommer under året att flytta till Frihamnen för att öppna både bar och restaurang i anslutning till ett nytt bryggeri.

De nya lokalerna blir i Magasin 3, hos fastighetsägaren Stockholms hamnar. De lokaler på totalt 860 kvadratmeter man nu har kontrakt för kommer att renoveras, med beräknat färdigställande efter sommaren.

I och med inflyttningen i det nya bryggeriet får man också en hel del mer yta att arbeta på – dagens produktion på 100 000 liter om året kommer ökas till det dubbla, och man har därefter utrymme att komma upp i en kapacitet på drygt 1 miljon liter.

För några år sedan blev man Sveriges första bryggeri med tillstånd att hålla provsmakningar av sina öl direkt från bryggeriet, vilket är någonting man vill utveckla genom den nya satsningen.

– Nu vill vi ta det ett steg längre och bygga en restaurang med god mat och ett bra urval av öl, både lokal och från bryggerier som vi gillar och är vänner med, säger Niklas Jakobson, en av grundarna och ansvarig för projektet på Stockholm Brewing Co.

Restaurangen planeras öppna i början av oktober.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.165