Stockholmsbryggeri flyttar – och ökar

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Stockholm Brewing Co dubblar produktionen när flyttlasset går till nya lokaler, där man också kommer öppna bar och restaurang.

Bryggeriet Stockholm Brewing Co huserar sedan 2012 i lokaler på Södermalm, men kommer under året att flytta till Frihamnen för att öppna både bar och restaurang i anslutning till ett nytt bryggeri.

De nya lokalerna blir i Magasin 3, hos fastighetsägaren Stockholms hamnar. De lokaler på totalt 860 kvadratmeter man nu har kontrakt för kommer att renoveras, med beräknat färdigställande efter sommaren.

I och med inflyttningen i det nya bryggeriet får man också en hel del mer yta att arbeta på – dagens produktion på 100 000 liter om året kommer ökas till det dubbla, och man har därefter utrymme att komma upp i en kapacitet på drygt 1 miljon liter.

För några år sedan blev man Sveriges första bryggeri med tillstånd att hålla provsmakningar av sina öl direkt från bryggeriet, vilket är någonting man vill utveckla genom den nya satsningen.

– Nu vill vi ta det ett steg längre och bygga en restaurang med god mat och ett bra urval av öl, både lokal och från bryggerier som vi gillar och är vänner med, säger Niklas Jakobson, en av grundarna och ansvarig för projektet på Stockholm Brewing Co.

Restaurangen planeras öppna i början av oktober.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.164