23948sdkhjf

Stockholmsbryggeri flyttar – och ökar

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Stockholm Brewing Co dubblar produktionen när flyttlasset går till nya lokaler, där man också kommer öppna bar och restaurang.

Bryggeriet Stockholm Brewing Co huserar sedan 2012 i lokaler på Södermalm, men kommer under året att flytta till Frihamnen för att öppna både bar och restaurang i anslutning till ett nytt bryggeri.

De nya lokalerna blir i Magasin 3, hos fastighetsägaren Stockholms hamnar. De lokaler på totalt 860 kvadratmeter man nu har kontrakt för kommer att renoveras, med beräknat färdigställande efter sommaren.

I och med inflyttningen i det nya bryggeriet får man också en hel del mer yta att arbeta på – dagens produktion på 100 000 liter om året kommer ökas till det dubbla, och man har därefter utrymme att komma upp i en kapacitet på drygt 1 miljon liter.

För några år sedan blev man Sveriges första bryggeri med tillstånd att hålla provsmakningar av sina öl direkt från bryggeriet, vilket är någonting man vill utveckla genom den nya satsningen.

– Nu vill vi ta det ett steg längre och bygga en restaurang med god mat och ett bra urval av öl, både lokal och från bryggerier som vi gillar och är vänner med, säger Niklas Jakobson, en av grundarna och ansvarig för projektet på Stockholm Brewing Co.

Restaurangen planeras öppna i början av oktober.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112