23948sdkhjf

Kaffeslatten är matsvinn

| Av Maya Saksi | Tipsa redaktionen

En kopp kaffe per person hälls ner i slasken varje dag.

Kafferosteriet Löfbergs vill få fokus på kaffe och matsvinn och påpekar att 300 miljoner kaffe hälls ut i slasken varje år, en hel kopp kaffe hemma i slasken varje dag, enligt statistik från SCB och Naturvårdsverket.

Enligt företaget dricker 82 procent av svenskarna kaffe och bara en tredjedel av kaffedrickarna reflekterar över svinnet när de häller ut kaffe. Samtidigt står världens kaffeproduktion inför stora utmaningar. Till år 2050 riskerar produktionen att halveras på grund av klimatförändringar.

De största slösarna är stockholmarna som också är flest, tillsammans häller de ut 74 700 liter följt av västgötarna med 55 200 liter och skåningarna med 43 600 liter.

– Vi vill att du som konsument väljer ett riktigt hållbart kaffe och tar vara på det kaffe som du brygger, manar företagets vd Lars Appelqvist.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.151