23948sdkhjf

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Så mycket ökade Martin & Serveras ekoförsäljning i fjol.

Martin & Serveras försäljning av ekologiska och miljömärkta produkter ökade 15 procent under 2017 jämfört med föregående år. Andelen för restaurangmarknaden ligger på 11 procent, 9,8 procent 2016,  och för offentlig marknad 30,4 procent jämfört med 28,3 procent 2016.

Martin & Servera prioriterar en ökad försäljning av ekologiska och miljömärkta varor för att minska den negativa miljöpåverkan som livsmedelsproduktion för med sig. Siffrorna innefattar produkter som är tredjepartscertifierade av KRAV, EU-ekologiskt, Svanen, Bra Miljöval, MSC och ASC samt EU-blomman inkluderade.

Martin & Servera har satt långsiktiga mål för hur stor andel av kundernas totala inköp som ska vara ekologiskt och miljömärkt år 2020. 

För kunder i offentlig verksamhet ska andelen då vara 40 procent och för kunder på den privata marknaden, restaurangmarknaden,  15 procent.

Delmålen för kommande år är satta till 13 procent för privat marknad och 35 procent för den offentliga marknaden.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106