23948sdkhjf

Med italienskt i fokus

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I slutet av januari öppnar Stureplansgruppen nytt i Vasastan i Stockholm.

L’Avventura är namnet på Stureplansgruppens nya satsning som öppnar på Sveavägen 77 den 24 januari. Lokalen omfattar matsal och två barer. Matsalen är beläggen i en tidigare  biosalong med sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar av Nils Asplund.

Satsningen beskrivs som en klassisk italienska kvarterskrog men i ett större och ambitiösare utförande och med ett kök under ledning av Karl Ljung, Laura Marino och Jens Bergstrand

- Vår ambition är ingen annan än att ta "italienaren" till en ny nivå, tanken är att fånga essensen av det som är Italien. Jag är själv ingift i en italiensk familj och har hämtat mycket inspiration både när det gäller mat och stämning från våra resor genom landet. Vi har en unik möjlighet att skapa en fantastisk atmosfär i de här lokalerna, säger krögare Karl Ljung i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Nyhetsbrev

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Arkiv

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.101