23948sdkhjf

Vattenbrist i fokus för bryggeri

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Carlsberg Group sjösätter projekt för unga klimatforskare vid bryggeriets egna forskningslaboratorium.

I samband med World Economic Forum i Davos, som inleds på tisdag, sjösätter Carlsberg Group ett initiativ för unga klimatforskare och utmaningarna kring klimatförändringar och vattenbrist. Gruppen lanseras med en jobbannonsen “The best job for the world. Probably”.

Forskarna ska ingå i en grupp av experter, universitet och laboratorier, som leds av Carlsberg Research Laboratory och arbeta för att bryggeriet ska uppnå noll kolldioxidavtryck och noll vattenspill.

Partnerskap och vetenskap är avgörande för att ta itu med världens globala klimatutmaningar. Med gruppen för unga forskare fortsätter vi vår historia av vetenskap och innovation för att ta itu med dessa utmaningar och uppnå våra långsiktiga hållbarhetsmål, säger bryggeriets koncernchef Cees 't Hart i en kommentar.

Carlsberg Young Scientists Community ska ledas av Carlsberg Research Laboratory - hem till innovationer som pH-skalan, renad jäst och klimattolerant korn.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.09