23948sdkhjf

Paulig investerar i kaffe-startup

Livsmedelskoncernen förvärvar aktiemajoritet i nytt kaffeföretag.

Mode Cold Brew, som ligger bakom ett kallbryggt kaffe, får stöd till produktutveckling, internationalisering och tillväxt av Paulig Group som förvärvat aktiemajoritet, 51 procent, i bolaget. 

Bland företagets ägare finns även artisten Avicii. Investeringen i startupen ska ingå i Pauligs Kaffe-division i Sverige som nu också  lanserar kallbryggd kaffe i konsumentförpackning.

- Vi på Paulig vill följa med vår tid och erbjuda nya smaker vid sidan av våra älskade produktklassiker. Cold Brew eller kallbryggt kaffe och att leva hälsosamt är trender som ökar kraftigt hos oss och ute i världen sedan ett antal år tillbaka, och vi tror att det unika Mode Cold Brew kaffe är en produkt för framtiden. Själv blev jag särskilt förtjust i smaken, som är sammetslen jämfört med andra liknande drycker jag har smakat ute i världen, säger Elisa Markula, vd för Paulig-koncernens Kaffedivision i en kommentar.

Mode Cold Brew startades 2016 av Fabian Wendt och Sean Eriksson med startkapital från Avicii Music AB. Kaffeföretaget ska fortsätta operativa verksamheten självständigt även efter affären. Livsmedelskoncernen fungerar som distributör för Mode Cold Brew i Finland och Baltikum. I år kommer distributionen att förstärkas i Sverige, framför allt i Stockholmsregionen, där försäljningen av produkten har testats framgångsrikt under hösten 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064