23948sdkhjf

Paulig investerar i kaffe-startup

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Livsmedelskoncernen förvärvar aktiemajoritet i nytt kaffeföretag.

Mode Cold Brew, som ligger bakom ett kallbryggt kaffe, får stöd till produktutveckling, internationalisering och tillväxt av Paulig Group som förvärvat aktiemajoritet, 51 procent, i bolaget. 

Bland företagets ägare finns även artisten Avicii. Investeringen i startupen ska ingå i Pauligs Kaffe-division i Sverige som nu också  lanserar kallbryggd kaffe i konsumentförpackning.

- Vi på Paulig vill följa med vår tid och erbjuda nya smaker vid sidan av våra älskade produktklassiker. Cold Brew eller kallbryggt kaffe och att leva hälsosamt är trender som ökar kraftigt hos oss och ute i världen sedan ett antal år tillbaka, och vi tror att det unika Mode Cold Brew kaffe är en produkt för framtiden. Själv blev jag särskilt förtjust i smaken, som är sammetslen jämfört med andra liknande drycker jag har smakat ute i världen, säger Elisa Markula, vd för Paulig-koncernens Kaffedivision i en kommentar.

Mode Cold Brew startades 2016 av Fabian Wendt och Sean Eriksson med startkapital från Avicii Music AB. Kaffeföretaget ska fortsätta operativa verksamheten självständigt även efter affären. Livsmedelskoncernen fungerar som distributör för Mode Cold Brew i Finland och Baltikum. I år kommer distributionen att förstärkas i Sverige, framför allt i Stockholmsregionen, där försäljningen av produkten har testats framgångsrikt under hösten 2017.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107