Reninnanlår på stormkök

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Kirunabaserad kock utsågs till Årets Stormkock vid Tärnaby Fjällhotell på tisdagen.

På tisdagen korades Anton Martinsson till Årets Stormkock 2018 efter en matlagningskamp utomhus vid Tärnaby Fjällhotell.

Nio tävlande deltog och lagade mat på två Trangiakök vardera i 20-25 minusgrader. På 45 minuter lyckades Anton Martinsson få fram vinnarerätten som enligt juryn var en "perfekt stekt ren och en kraftig sås med härlig hetta som gjorde rätten väl balanserad och mycket lämplig för en utflykt på vintern".

Råvarukorgen bestod av många sorters företrädelsevis ekologiska grönsaker, diverse mejeriprodukter och reninnanlår som huvudnummer. Alla deltagare fick 30 minuter att välja råvaror, skriva recept, planera sin matlagning och förbereda genom att göra en "mis en place".

Vinnaren Anton Martinsson arbetar till vardags på SpiS i Kiruna. På andra platsen kvalade Triin Reilson från restaurang Björk i Hemavan in och på tredje plats kom Johan Lans också han från SpiS i Kiruna.

Tävlingen genomförs sedan 2003 och årets upplaga var den 16 i ordningen och arrangerades i samarbete med Menigo, Tärnaby Fjällhotell och Trangia.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Nyhetsbrev

Växtbaserat på gourmetnivå

Arkiv

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156