23948sdkhjf

Reninnanlår på stormkök

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Kirunabaserad kock utsågs till Årets Stormkock vid Tärnaby Fjällhotell på tisdagen.

På tisdagen korades Anton Martinsson till Årets Stormkock 2018 efter en matlagningskamp utomhus vid Tärnaby Fjällhotell.

Nio tävlande deltog och lagade mat på två Trangiakök vardera i 20-25 minusgrader. På 45 minuter lyckades Anton Martinsson få fram vinnarerätten som enligt juryn var en "perfekt stekt ren och en kraftig sås med härlig hetta som gjorde rätten väl balanserad och mycket lämplig för en utflykt på vintern".

Råvarukorgen bestod av många sorters företrädelsevis ekologiska grönsaker, diverse mejeriprodukter och reninnanlår som huvudnummer. Alla deltagare fick 30 minuter att välja råvaror, skriva recept, planera sin matlagning och förbereda genom att göra en "mis en place".

Vinnaren Anton Martinsson arbetar till vardags på SpiS i Kiruna. På andra platsen kvalade Triin Reilson från restaurang Björk i Hemavan in och på tredje plats kom Johan Lans också han från SpiS i Kiruna.

Tävlingen genomförs sedan 2003 och årets upplaga var den 16 i ordningen och arrangerades i samarbete med Menigo, Tärnaby Fjällhotell och Trangia.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144