23948sdkhjf

Reninnanlår på stormkök

Kirunabaserad kock utsågs till Årets Stormkock vid Tärnaby Fjällhotell på tisdagen.

På tisdagen korades Anton Martinsson till Årets Stormkock 2018 efter en matlagningskamp utomhus vid Tärnaby Fjällhotell.

Nio tävlande deltog och lagade mat på två Trangiakök vardera i 20-25 minusgrader. På 45 minuter lyckades Anton Martinsson få fram vinnarerätten som enligt juryn var en "perfekt stekt ren och en kraftig sås med härlig hetta som gjorde rätten väl balanserad och mycket lämplig för en utflykt på vintern".

Råvarukorgen bestod av många sorters företrädelsevis ekologiska grönsaker, diverse mejeriprodukter och reninnanlår som huvudnummer. Alla deltagare fick 30 minuter att välja råvaror, skriva recept, planera sin matlagning och förbereda genom att göra en "mis en place".

Vinnaren Anton Martinsson arbetar till vardags på SpiS i Kiruna. På andra platsen kvalade Triin Reilson från restaurang Björk i Hemavan in och på tredje plats kom Johan Lans också han från SpiS i Kiruna.

Tävlingen genomförs sedan 2003 och årets upplaga var den 16 i ordningen och arrangerades i samarbete med Menigo, Tärnaby Fjällhotell och Trangia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11