23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Till minne av Paul Bocuse

Den gångna helgen avled en av världens mest tongivande kockar och på fredag äger begravningsceremonin rum i Lyon.

Den gångna helgen avled Paul Bocuse i en ålder av 91 år. Bocuse anses vara en 1900-talets främsta kockar och gav även namnet till kockutmärkelsen och världsmästerskapen i matlagning "Bocuse d'Or" och var en av de främsta företrädarna för det ”det nya franska köket". På fredag äger begravningsceremoni rum i Cathédrale Saint-Jean de Lyon i Lyon.



"Paul Bocuse är inte längre med oss. Kockarna gråter i sina kök, såväl i Élyséepalatset som i hela Frankrike. Fransk gastronomi kommer att fortsätta att göra honom stolt", skriver landets president Emmanuel Macron på Twitter enligt SvD.

Paul Bocuse växte upp i en restaurangfamilj fick sin första Michelinstjärna 1958, andra stjärnan 1960 och en tredje stjärna 1965. Han tilldelades franska statsorden Hederslegionen för sina matlagningskonster.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.05