23948sdkhjf

”Bocuse d’Or – en svensk idé”

I lunchbruset på en restaurang i centrala Stockholm träffar Prata Mat två svenskar som har haft nära kontakt med Paul Bocuse som gick bort i veckan:

RS Restauranger & Storkök och podden Prata Mat träffar Per Nordlind, före detta krögare Bistro Jarl och idag ledamot av styrelsen Gastronomi Sverige som driver uttagningen till Bocuse i Sverige samt Björn Blomberg, tidigare ledamot  Gastronomi Sverige och bosatt i Bocuse hemstad Lyon sedan 19 år.

Lyssna på chefredaktör Lisbeth Raudens Prata Mat med Per Nordlind och Björn Blomberg här. 

Björn Blomberg har umgåtts privat med Paul Bocuse och även vågat bjuda hem honom på middag. Vilket dock gav honom kalla fötter och fick honom att kalla ned en svensk kock. Lyssna på intervjun på Prata Mat och hör vem som räddade bjudningen hos Björn.

Per Nordlind understryker Bocuse betydelse genom att uppmana kockarna att kliva fram i förgrunden och också att bli krögare i högre grad.

I Prata  Mat berättar Björn Blomberg  om att det faktiskt var Sverige och den första Årets Kock som gav Paul Bocuse idén att starta Bocuse d’Or eller det som vardagligt går uner benämningen Kock-VM.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157