23948sdkhjf

”Bocuse d’Or – en svensk idé”

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I lunchbruset på en restaurang i centrala Stockholm träffar Prata Mat två svenskar som har haft nära kontakt med Paul Bocuse som gick bort i veckan:

RS Restauranger & Storkök och podden Prata Mat träffar Per Nordlind, före detta krögare Bistro Jarl och idag ledamot av styrelsen Gastronomi Sverige som driver uttagningen till Bocuse i Sverige samt Björn Blomberg, tidigare ledamot  Gastronomi Sverige och bosatt i Bocuse hemstad Lyon sedan 19 år.

Lyssna på chefredaktör Lisbeth Raudens Prata Mat med Per Nordlind och Björn Blomberg här. 

Björn Blomberg har umgåtts privat med Paul Bocuse och även vågat bjuda hem honom på middag. Vilket dock gav honom kalla fötter och fick honom att kalla ned en svensk kock. Lyssna på intervjun på Prata Mat och hör vem som räddade bjudningen hos Björn.

Per Nordlind understryker Bocuse betydelse genom att uppmana kockarna att kliva fram i förgrunden och också att bli krögare i högre grad.

I Prata  Mat berättar Björn Blomberg  om att det faktiskt var Sverige och den första Årets Kock som gav Paul Bocuse idén att starta Bocuse d’Or eller det som vardagligt går uner benämningen Kock-VM.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139