23948sdkhjf

”Bocuse d’Or – en svensk idé”

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I lunchbruset på en restaurang i centrala Stockholm träffar Prata Mat två svenskar som har haft nära kontakt med Paul Bocuse som gick bort i veckan:

RS Restauranger & Storkök och podden Prata Mat träffar Per Nordlind, före detta krögare Bistro Jarl och idag ledamot av styrelsen Gastronomi Sverige som driver uttagningen till Bocuse i Sverige samt Björn Blomberg, tidigare ledamot  Gastronomi Sverige och bosatt i Bocuse hemstad Lyon sedan 19 år.

Lyssna på chefredaktör Lisbeth Raudens Prata Mat med Per Nordlind och Björn Blomberg här. 

Björn Blomberg har umgåtts privat med Paul Bocuse och även vågat bjuda hem honom på middag. Vilket dock gav honom kalla fötter och fick honom att kalla ned en svensk kock. Lyssna på intervjun på Prata Mat och hör vem som räddade bjudningen hos Björn.

Per Nordlind understryker Bocuse betydelse genom att uppmana kockarna att kliva fram i förgrunden och också att bli krögare i högre grad.

I Prata  Mat berättar Björn Blomberg  om att det faktiskt var Sverige och den första Årets Kock som gav Paul Bocuse idén att starta Bocuse d’Or eller det som vardagligt går uner benämningen Kock-VM.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15