23948sdkhjf

Högstadieelever prisade för Södertäljerulle

Fyra elever vid Igelstaskolan inspirerades av Mathias Dahlgren och tog fram vinnande rulle.

Fyra elever i årskurs 9 på Igelstaskolan; Helena, Fadi M, Annibal och Nathalie, inspirerades av kocken Mathias Dahlgren och skapade en vinnande Södertäljerulle i Matlusts och Södertälje Science Parks satsning på ökad kunskap kring hållbarhet i Södertäljes skolor.

Tävlingen är ett samarbetsprojekt mellan Mathias Dahlgren, MatLust, Södertälje Science Park, Kostenheten i Södertälje, Eurest och Tom Tits.Juryn föll för kvartettens ”kulturellt gränsöverskridande Södertäljerulle medyddor från andra kulturer. De har också på ett pedagogiskt sätt förklarat hur mineraler, proteiner och vitaminer från ingredienserna de använder i sin Södertäljerulle är bra för kropp och hälsa.”

Södertäljerullen serveras i veckan när Södertälje Science Park och nya KTH invigs. Vinnarteamet är på plats och berättar om sin syn på framtidens hållbara värld.

I juryn ingick Sara Jervfors, kostchef Södertälje kommun och projektchef Matlust, Jenny Isenborg Sultan, ansvarig för MatLusts utvecklingskök, Ida de Oquiñena, miljökommunikatör från SLU och Eva Helén, utvecklingsstrateg på Södertälje Science Park.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063