Högstadieelever prisade för Södertäljerulle

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fyra elever vid Igelstaskolan inspirerades av Mathias Dahlgren och tog fram vinnande rulle.

Fyra elever i årskurs 9 på Igelstaskolan; Helena, Fadi M, Annibal och Nathalie, inspirerades av kocken Mathias Dahlgren och skapade en vinnande Södertäljerulle i Matlusts och Södertälje Science Parks satsning på ökad kunskap kring hållbarhet i Södertäljes skolor.

Tävlingen är ett samarbetsprojekt mellan Mathias Dahlgren, MatLust, Södertälje Science Park, Kostenheten i Södertälje, Eurest och Tom Tits.Juryn föll för kvartettens ”kulturellt gränsöverskridande Södertäljerulle medyddor från andra kulturer. De har också på ett pedagogiskt sätt förklarat hur mineraler, proteiner och vitaminer från ingredienserna de använder i sin Södertäljerulle är bra för kropp och hälsa.”

Södertäljerullen serveras i veckan när Södertälje Science Park och nya KTH invigs. Vinnarteamet är på plats och berättar om sin syn på framtidens hållbara värld.

I juryn ingick Sara Jervfors, kostchef Södertälje kommun och projektchef Matlust, Jenny Isenborg Sultan, ansvarig för MatLusts utvecklingskök, Ida de Oquiñena, miljökommunikatör från SLU och Eva Helén, utvecklingsstrateg på Södertälje Science Park.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.154