23948sdkhjf

Högstadieelever prisade för Södertäljerulle

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fyra elever vid Igelstaskolan inspirerades av Mathias Dahlgren och tog fram vinnande rulle.

Fyra elever i årskurs 9 på Igelstaskolan; Helena, Fadi M, Annibal och Nathalie, inspirerades av kocken Mathias Dahlgren och skapade en vinnande Södertäljerulle i Matlusts och Södertälje Science Parks satsning på ökad kunskap kring hållbarhet i Södertäljes skolor.

Tävlingen är ett samarbetsprojekt mellan Mathias Dahlgren, MatLust, Södertälje Science Park, Kostenheten i Södertälje, Eurest och Tom Tits.Juryn föll för kvartettens ”kulturellt gränsöverskridande Södertäljerulle medyddor från andra kulturer. De har också på ett pedagogiskt sätt förklarat hur mineraler, proteiner och vitaminer från ingredienserna de använder i sin Södertäljerulle är bra för kropp och hälsa.”

Södertäljerullen serveras i veckan när Södertälje Science Park och nya KTH invigs. Vinnarteamet är på plats och berättar om sin syn på framtidens hållbara värld.

I juryn ingick Sara Jervfors, kostchef Södertälje kommun och projektchef Matlust, Jenny Isenborg Sultan, ansvarig för MatLusts utvecklingskök, Ida de Oquiñena, miljökommunikatör från SLU och Eva Helén, utvecklingsstrateg på Södertälje Science Park.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.181