Han prisas av Korvakademien

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mars äger korvfestivalen rum men redan nu avslöjas årets fyra vinnare.

I samband med Korvfestivalen i mars delar Korvakademien ut priser till Årets korvprofil, Årets korvrestaurang, Årets hederspris samt Årets korvkiosk. Årets pristagare av Korvakademiens hederspris är Jon Randow från Korvhantverk Stockholm. Årets korvprofil heter Bengt Olsson från av Wiktor Olsson chark i Blekinge. Bengt Olsson är son till grundaren och förser kunderna med prisbelönta svenska charkprodukter som korv, isterband, skinka, leverpastej, sylta och kött. Årets korvkrog är Würst i Göteborg och Årets korvkiosk ligger i Stockholm och heter Krubberiet och är grundat av Artur Ozienkowski grundade 2013. Krubberiet har gått från det lilla mobila köket i Länna till att bli Sveriges första gourmetgatukökskedja och kommer under 2018 att presentera ett eget fullständigt sortiment och franchisemodeller. 

Korvfestivalen arrangeras 10 till 11 mars av Korvakademien och äger rum för fjärde gången i ordningen.

Arena är mässan i Nacka strand utanför Stockholm. Förutom möjlighet till att smaka korv, prata korv, lära om korv och se kockar tävla så väntar festivalprogram under ledning av Ulf Elving och Jan Scherman. Där bjuds bland annat på korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13