23948sdkhjf

Han prisas av Korvakademien

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mars äger korvfestivalen rum men redan nu avslöjas årets fyra vinnare.

I samband med Korvfestivalen i mars delar Korvakademien ut priser till Årets korvprofil, Årets korvrestaurang, Årets hederspris samt Årets korvkiosk. Årets pristagare av Korvakademiens hederspris är Jon Randow från Korvhantverk Stockholm. Årets korvprofil heter Bengt Olsson från av Wiktor Olsson chark i Blekinge. Bengt Olsson är son till grundaren och förser kunderna med prisbelönta svenska charkprodukter som korv, isterband, skinka, leverpastej, sylta och kött. Årets korvkrog är Würst i Göteborg och Årets korvkiosk ligger i Stockholm och heter Krubberiet och är grundat av Artur Ozienkowski grundade 2013. Krubberiet har gått från det lilla mobila köket i Länna till att bli Sveriges första gourmetgatukökskedja och kommer under 2018 att presentera ett eget fullständigt sortiment och franchisemodeller. 

Korvfestivalen arrangeras 10 till 11 mars av Korvakademien och äger rum för fjärde gången i ordningen.

Arena är mässan i Nacka strand utanför Stockholm. Förutom möjlighet till att smaka korv, prata korv, lära om korv och se kockar tävla så väntar festivalprogram under ledning av Ulf Elving och Jan Scherman. Där bjuds bland annat på korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143