Han prisas av Korvakademien

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mars äger korvfestivalen rum men redan nu avslöjas årets fyra vinnare.

I samband med Korvfestivalen i mars delar Korvakademien ut priser till Årets korvprofil, Årets korvrestaurang, Årets hederspris samt Årets korvkiosk. Årets pristagare av Korvakademiens hederspris är Jon Randow från Korvhantverk Stockholm. Årets korvprofil heter Bengt Olsson från av Wiktor Olsson chark i Blekinge. Bengt Olsson är son till grundaren och förser kunderna med prisbelönta svenska charkprodukter som korv, isterband, skinka, leverpastej, sylta och kött. Årets korvkrog är Würst i Göteborg och Årets korvkiosk ligger i Stockholm och heter Krubberiet och är grundat av Artur Ozienkowski grundade 2013. Krubberiet har gått från det lilla mobila köket i Länna till att bli Sveriges första gourmetgatukökskedja och kommer under 2018 att presentera ett eget fullständigt sortiment och franchisemodeller. 

Korvfestivalen arrangeras 10 till 11 mars av Korvakademien och äger rum för fjärde gången i ordningen.

Arena är mässan i Nacka strand utanför Stockholm. Förutom möjlighet till att smaka korv, prata korv, lära om korv och se kockar tävla så väntar festivalprogram under ledning av Ulf Elving och Jan Scherman. Där bjuds bland annat på korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.225