23948sdkhjf

Han prisas av Korvakademien

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mars äger korvfestivalen rum men redan nu avslöjas årets fyra vinnare.

I samband med Korvfestivalen i mars delar Korvakademien ut priser till Årets korvprofil, Årets korvrestaurang, Årets hederspris samt Årets korvkiosk. Årets pristagare av Korvakademiens hederspris är Jon Randow från Korvhantverk Stockholm. Årets korvprofil heter Bengt Olsson från av Wiktor Olsson chark i Blekinge. Bengt Olsson är son till grundaren och förser kunderna med prisbelönta svenska charkprodukter som korv, isterband, skinka, leverpastej, sylta och kött. Årets korvkrog är Würst i Göteborg och Årets korvkiosk ligger i Stockholm och heter Krubberiet och är grundat av Artur Ozienkowski grundade 2013. Krubberiet har gått från det lilla mobila köket i Länna till att bli Sveriges första gourmetgatukökskedja och kommer under 2018 att presentera ett eget fullständigt sortiment och franchisemodeller. 

Korvfestivalen arrangeras 10 till 11 mars av Korvakademien och äger rum för fjärde gången i ordningen.

Arena är mässan i Nacka strand utanför Stockholm. Förutom möjlighet till att smaka korv, prata korv, lära om korv och se kockar tävla så väntar festivalprogram under ledning av Ulf Elving och Jan Scherman. Där bjuds bland annat på korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132