23948sdkhjf

De gästspelar på Shibumi

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

TakeOver fortsätter Sverigeturnén och tar över restaurangens kök i februari

Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen fortsätter Sverigeturnén för konceptet TakeOver. Nästa gästspel äger rum på restaurang Shibumi i Stockholm den 19 februari. Konceptet går ut på att kockar, samtliga kvinnor,  tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.


I samband med gästspelet arrangeras också ett miniseminarium där Sayan Isaksson medverkar.

-  Macho-power-dining känns inte så aktuellt för oss och därför är det extra roligt att välkomna just TakeOver-gänget som de första gästkockarna någonsin på Shibumi. Jag har jobbat med massvis av kockar genom åren – det är ingen slump att de två jag håller allra högst är kvinnor, säger Sayan Isaksson i en kommentar.

De kockar som medverkar vid gästspelet på Shibumi, förutom grundarduon, är VrÅs Sofia B Olsson, Jessie Sommarström köksmästare på Urban Deli Sickla, Agnes Fällman som arbetar som kock hos Tak,Isabelle Cederblad

Nätverket TakeOver har i dag över 150 medlemmar, alla yrkesverksamma kockar inom den högre gastronomin och är en plattform för kvinnor att synas med sin matlagning. Till dags dato har 120 rätter skapats.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.089