23948sdkhjf

Årets vinnare av Fast Food Awards

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På onsdagen korade Fast Food Magazine sju kreativa vinnare i snabbmats- och kafébranschen under årets upplaga av Fast Food Awards. Prisutdelningen ägde rum på Fast Food & Cafémässan på Malmömässan.

- Vinnarna visar att fast food-branschen påverkas av tidens tendenser, gastronomin passerar inte omärkt förbi, säger Lisbeth Rauden chefredaktör Fast Food Magazine som arrangerar tävlingen för åttonde gången.

-Hälsa, hantverk och hållbarhet är viktiga faktorer som alla framgångsrika företag i food service-sektorn måste beakta för att lyckas. 

Av totalt 21 finalister korades sju vinnare och kammade hem priset Årets Coffe Shop gjorde Johan & Nyström för enheten på Norrlandsgatan i Stockholm. Årets Leverantör blev matsvinnsappen Karma medan priset för Årets Kombo gick till restaurangkedjan Subway.

Utmärkelsen Årets Hjärta gick till entreprenören Per-Gunnar Hansson från Villman&Co. Vinnaren av Årets Foodtruck är Göteborgsbaserade Jinx Foodtruck och utmärkelsen Årets Briljanta Idé står SJ för som prisas bland annat för samarbetet med Kalf & Hansen. Årets Fast Casual gick till Sebastian Schauermann vegansatsning Taku Taku som var nominerade i två kategorier.

- Läckra och nya smaker, kreativitet och ett företagande som tar hänsyn till både människa och miljö är inget någon kan ducka för i vår tid. Tvärtom med dagens transparens och konsumentmakt så gäller det snarare att lägga en grund i det goda ur alla aspekter för att överhuvudtaget komma i fråga och ta sig fram i en allt tuffare konkurrens med kloka gäster och konsumenter, konstaterar Lisbeth Rauden i samband årets prisutdelning

Här är årets sju vinnare i Fast Food Awards samt vinnarmotiveringar;

Årets Coffee Shop - Johan & Nyström, Norrlandsgatan

Vinnaren i kategorien Årets Coffee Shop ska vara ett ställe med fokus på kaffe utan att glömma bort helheten runt om i form av service, utbud och känsla. Årets vinnare är företaget som driver Kafferevolutionen och kampen för specialkaffe framåt i Sverige och det häftigaste av allt: världspremiär för kaffeväggen där både kall - och varmbryggt kaffe serveras på tapp. 

Årets Leverantör - Karma

Årets leverantör är ett företag som med teknik engagerat branschens aktörer med win – win för alla parter. Här är en lösning som tar fasta på matsvinn och hållbarhet.

Årets Kombo - Subway

Vinnaren i kategorin erbjuder inte bara snabb fräsch mat utan även ett modernt sätt att låta kunden bestämma själv. I alla deras fysiska butiker samt mediekanaler presenteras kombinationer för alla behov. Kunden kan välja allt från dryck, äpple och kaka samt chips till sitt mål.Arbetet med mat och dryck resulterar tillsammans i att mer än hälften av alla kunder köper en meny.

Årets Hjärta - Per-Gunnar Hansson, Villman & Co.

Genom sin entreprenörsanda och med tron på att konsumenten är smart, medveten och vill ha svenska och ekologiska råvaror så långt det är möjligt visar denna eldsjäl att det går att sätta en idé till verklighet. Med ett envist engagemang har han lyckats kombinera innovation och kvalitet, allt med fokus på sin vision - Ren mat

Årets Street Food - Jinx Foodtruck

Med en rejäl knippe koriander, ärlig hantering av råvaror och med ett starkt kreativt uttryck bjuds bastardiserad asiatisk mat eller helt enkelt World Food när den är som allra bäst. Smaksensationer som Thaicos, fantastiska Pork Buns med inspiration från Vietnam och New York, samt Vegan Buns som även kan stilla köttets lustar. Oslagbart blir kombinationen av gott snack, kärlek till hantverket ochkoll på detaljerna. 

Årets Briljanta Idé- SJ

Den som vinner utmärkelsen "Årets Briljanta Idé" ska ha gjort det oväntade till det självklara. Idag är det självklart att bli serverad ekologisk snabbmat lagad på råvaror i säsong. Det oväntade är att det sker i tågets bistrosvagn. En eloge för ett gott samarbete med Kalf & Hansen som gagnar hela Sverige!

Årets Fast Casual - Taku Taku

Vinnare i denna kategori har ambitionen att inte bara locka de redan frälsta av vegansk mat och att de har lyckats väl med denna ambition kan vi nu slå fast. Har du inte redan provat Ssäm, Tempel Bowls och Bhangra Tacos är det dags att göra det nu!

Fast Food Awards arrangeras av tidningen Fast Food Magazine sedan 2011. Sedan starten har 33 vinnare korats. 



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142