23948sdkhjf

Bredd bäddar för vinst

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Årets Kock 2018 väntas bli tuffare än någonsin då spelreglerna har förändrats.

Som tidningen R&S Restauranger och Storkök tidigare skrivit om så sker en del förändringar inför årets upplaga av Årets Kock 2018 - SM i professionell matlagning.

Bland de största förändringarna är att arrangören ger mer frihet i ansökan till årets tävlingen och nu finns inte  begränsningen till en huvudrätt som tidigare år. Därtill har tävlingsmoment adderats som inte kan förberedas eller tränas på för att verkligen sätta kockarnas kunskap och hantverksskicklighet på prov.

– Målsättningen är att hitta den främsta kocken med bredaste kunskapen. Vår förhoppning är att årets upplägg ska tilltala även kockar som inte tidigare har sökt sig till tävlingen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock i en kommentar.

Anmälan till årets tävling är öppen för verksamma kockar som är svenska medborgare och över 23 år.

Anmälningsperiod är 16 april till 20 maj. I ansökan skickas recept och bild på valfri för-, mellan- eller huvudrätt in, beräknat på 6 portioner. Rätten kan serveras kall eller varm.

Därtill får de sökande får svara på en del frågor kopplade till sitt yrkesliv.

Till kvalificeringstävlingen som äger rum 19 till 20 juni 2018 på Stockholms Hotell- och Restaurangskola går 32 vidare. Vilka som går vidare meddelas den 29 maj 2018.

Under deltävlingen lagar de tävlande upp sitt inskickade bidrag samt även en huvudrätt baserad på en råvarukorg med okänt innehåll. Därtill ska prov visas på kunskap inom teori och handlag i olika tävlingsmoment.

Åtta  kockar går vidare till finalen som äger rum  i Kungliga Tennishallen i Stockholm 28 till 29 september. Årets Kock 2018 föräras prissumma om 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131