23948sdkhjf

Bredd bäddar för vinst

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Årets Kock 2018 väntas bli tuffare än någonsin då spelreglerna har förändrats.

Som tidningen R&S Restauranger och Storkök tidigare skrivit om så sker en del förändringar inför årets upplaga av Årets Kock 2018 - SM i professionell matlagning.

Bland de största förändringarna är att arrangören ger mer frihet i ansökan till årets tävlingen och nu finns inte  begränsningen till en huvudrätt som tidigare år. Därtill har tävlingsmoment adderats som inte kan förberedas eller tränas på för att verkligen sätta kockarnas kunskap och hantverksskicklighet på prov.

– Målsättningen är att hitta den främsta kocken med bredaste kunskapen. Vår förhoppning är att årets upplägg ska tilltala även kockar som inte tidigare har sökt sig till tävlingen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock i en kommentar.

Anmälan till årets tävling är öppen för verksamma kockar som är svenska medborgare och över 23 år.

Anmälningsperiod är 16 april till 20 maj. I ansökan skickas recept och bild på valfri för-, mellan- eller huvudrätt in, beräknat på 6 portioner. Rätten kan serveras kall eller varm.

Därtill får de sökande får svara på en del frågor kopplade till sitt yrkesliv.

Till kvalificeringstävlingen som äger rum 19 till 20 juni 2018 på Stockholms Hotell- och Restaurangskola går 32 vidare. Vilka som går vidare meddelas den 29 maj 2018.

Under deltävlingen lagar de tävlande upp sitt inskickade bidrag samt även en huvudrätt baserad på en råvarukorg med okänt innehåll. Därtill ska prov visas på kunskap inom teori och handlag i olika tävlingsmoment.

Åtta  kockar går vidare till finalen som äger rum  i Kungliga Tennishallen i Stockholm 28 till 29 september. Årets Kock 2018 föräras prissumma om 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12