Bredd bäddar för vinst

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Årets Kock 2018 väntas bli tuffare än någonsin då spelreglerna har förändrats.

Som tidningen R&S Restauranger och Storkök tidigare skrivit om så sker en del förändringar inför årets upplaga av Årets Kock 2018 - SM i professionell matlagning.

Bland de största förändringarna är att arrangören ger mer frihet i ansökan till årets tävlingen och nu finns inte  begränsningen till en huvudrätt som tidigare år. Därtill har tävlingsmoment adderats som inte kan förberedas eller tränas på för att verkligen sätta kockarnas kunskap och hantverksskicklighet på prov.

– Målsättningen är att hitta den främsta kocken med bredaste kunskapen. Vår förhoppning är att årets upplägg ska tilltala även kockar som inte tidigare har sökt sig till tävlingen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock i en kommentar.

Anmälan till årets tävling är öppen för verksamma kockar som är svenska medborgare och över 23 år.

Anmälningsperiod är 16 april till 20 maj. I ansökan skickas recept och bild på valfri för-, mellan- eller huvudrätt in, beräknat på 6 portioner. Rätten kan serveras kall eller varm.

Därtill får de sökande får svara på en del frågor kopplade till sitt yrkesliv.

Till kvalificeringstävlingen som äger rum 19 till 20 juni 2018 på Stockholms Hotell- och Restaurangskola går 32 vidare. Vilka som går vidare meddelas den 29 maj 2018.

Under deltävlingen lagar de tävlande upp sitt inskickade bidrag samt även en huvudrätt baserad på en råvarukorg med okänt innehåll. Därtill ska prov visas på kunskap inom teori och handlag i olika tävlingsmoment.

Åtta  kockar går vidare till finalen som äger rum  i Kungliga Tennishallen i Stockholm 28 till 29 september. Årets Kock 2018 föräras prissumma om 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi. 



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Nyhetsbrev

Årets första hummer näst dyrast

Arkiv

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.153