23948sdkhjf

Bredd bäddar för vinst

Årets Kock 2018 väntas bli tuffare än någonsin då spelreglerna har förändrats.

Som tidningen R&S Restauranger och Storkök tidigare skrivit om så sker en del förändringar inför årets upplaga av Årets Kock 2018 - SM i professionell matlagning.

Bland de största förändringarna är att arrangören ger mer frihet i ansökan till årets tävlingen och nu finns inte  begränsningen till en huvudrätt som tidigare år. Därtill har tävlingsmoment adderats som inte kan förberedas eller tränas på för att verkligen sätta kockarnas kunskap och hantverksskicklighet på prov.

– Målsättningen är att hitta den främsta kocken med bredaste kunskapen. Vår förhoppning är att årets upplägg ska tilltala även kockar som inte tidigare har sökt sig till tävlingen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock i en kommentar.

Anmälan till årets tävling är öppen för verksamma kockar som är svenska medborgare och över 23 år.

Anmälningsperiod är 16 april till 20 maj. I ansökan skickas recept och bild på valfri för-, mellan- eller huvudrätt in, beräknat på 6 portioner. Rätten kan serveras kall eller varm.

Därtill får de sökande får svara på en del frågor kopplade till sitt yrkesliv.

Till kvalificeringstävlingen som äger rum 19 till 20 juni 2018 på Stockholms Hotell- och Restaurangskola går 32 vidare. Vilka som går vidare meddelas den 29 maj 2018.

Under deltävlingen lagar de tävlande upp sitt inskickade bidrag samt även en huvudrätt baserad på en råvarukorg med okänt innehåll. Därtill ska prov visas på kunskap inom teori och handlag i olika tävlingsmoment.

Åtta  kockar går vidare till finalen som äger rum  i Kungliga Tennishallen i Stockholm 28 till 29 september. Årets Kock 2018 föräras prissumma om 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187