23948sdkhjf

K-märkt till Solna

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangen öppnar våren 2019 och omfattar 800 kvadratmeter.

K-märkt öppnar lunchrestaurang som omfattar 820 kvadratmeter i nya kontorsfastigheten Grow ritad av arkitekterna Tham & Videgård och blir den femte etableringen för K-märkt och den första utanför tullarna. 

Fastigheten ligger i Solna strand och öppning sker under våren 2019. Restaurangen ska vara belägen i fastighetens entréplan och erbjuda frukost, lunch och catering.

K-märkt drivs av trion kocken Hanna Normark, vinkyparen Jens Dolk samt konditorn Daniel Roos och gästerna kommer att känna igen konceptet från enheterna i centrala Stockholm.

Den spontana reaktionen för K-märkt på frågan om vi ville öppna en restaurang i Solna strand var nej. Sen åkte jag dit - snabbt insåg jag vårt misstag. Solna strand har vuxit fram och blivit ett spännande företagsområde med en modern och krävande publik. Som city fast utanför stan. Klart vi skall ha en K-märkt här, säger Jens Dolk, delägare K-märkt AB. Och gärna i en byggnad med naturliga material som tegel, kalkstensgolv, massor med ek och enorma fönster. Grows gedigna och kvalitativa utryck passar K-märkt perfekt, säger Jens Dolk i en kommentar.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152