K-märkt till Solna

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangen öppnar våren 2019 och omfattar 800 kvadratmeter.

K-märkt öppnar lunchrestaurang som omfattar 820 kvadratmeter i nya kontorsfastigheten Grow ritad av arkitekterna Tham & Videgård och blir den femte etableringen för K-märkt och den första utanför tullarna. 

Fastigheten ligger i Solna strand och öppning sker under våren 2019. Restaurangen ska vara belägen i fastighetens entréplan och erbjuda frukost, lunch och catering.

K-märkt drivs av trion kocken Hanna Normark, vinkyparen Jens Dolk samt konditorn Daniel Roos och gästerna kommer att känna igen konceptet från enheterna i centrala Stockholm.

Den spontana reaktionen för K-märkt på frågan om vi ville öppna en restaurang i Solna strand var nej. Sen åkte jag dit - snabbt insåg jag vårt misstag. Solna strand har vuxit fram och blivit ett spännande företagsområde med en modern och krävande publik. Som city fast utanför stan. Klart vi skall ha en K-märkt här, säger Jens Dolk, delägare K-märkt AB. Och gärna i en byggnad med naturliga material som tegel, kalkstensgolv, massor med ek och enorma fönster. Grows gedigna och kvalitativa utryck passar K-märkt perfekt, säger Jens Dolk i en kommentar.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Nyhetsbrev

Årets första hummer näst dyrast

Arkiv

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.197