23948sdkhjf

Insekter som mat under lupp

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Ny forskargrupp ska utreda hur insekter accepteras som livsmedel och hur vet konsumenten vet att mat på insekter är säker att äta.

Nytt forskningprojekt kring insekter som mat får  1,4 miljoner kronor av KK-stiftelsen, och ytterligare 1,2 miljoner kronor.

Under ledning av livsmedelsprofessor Karin Wendin och ska en forskargrupp arbeta i projektet Insekter - en kulinarisk och hållbar delikatess och utröna hur accepterat inekster är som livsmedel och hur vi vet att den är säker som råvara.

Forskningsprojektet kommer i huvudsak att fokusera på insekters beredning till mat och hur man kan lagra den, men vi kommer även att titta på regelverk och hur vi kan lösa de hinder och begräsningar som finns i dag, säger Karin Wendin, projektledare och professor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad.

Utöver Sveriges lantbruksuniversitet och RISE Research Institutes of Sweden finns fyra företag med i projektet för att bidra med kunskap om produkt- och affärsutveckling, framför allt vad gäller produktutveckling och lämpliga förpackningslösningar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.405