23948sdkhjf

Insekter som mat under lupp

Ny forskargrupp ska utreda hur insekter accepteras som livsmedel och hur vet konsumenten vet att mat på insekter är säker att äta.

Nytt forskningprojekt kring insekter som mat får  1,4 miljoner kronor av KK-stiftelsen, och ytterligare 1,2 miljoner kronor.

Under ledning av livsmedelsprofessor Karin Wendin och ska en forskargrupp arbeta i projektet Insekter - en kulinarisk och hållbar delikatess och utröna hur accepterat inekster är som livsmedel och hur vi vet att den är säker som råvara.

Forskningsprojektet kommer i huvudsak att fokusera på insekters beredning till mat och hur man kan lagra den, men vi kommer även att titta på regelverk och hur vi kan lösa de hinder och begräsningar som finns i dag, säger Karin Wendin, projektledare och professor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad.

Utöver Sveriges lantbruksuniversitet och RISE Research Institutes of Sweden finns fyra företag med i projektet för att bidra med kunskap om produkt- och affärsutveckling, framför allt vad gäller produktutveckling och lämpliga förpackningslösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078