23948sdkhjf

Rejäl ökning för kaféer

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Restaurangernas försäljningsvolym ökade med 3,0 procent under december 2017 jämfört med samma månad föregående år, enligt Restaurangindex från Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund, DLF, Svensk Cater och Statistiska centralbyrån.

Störst uppgång hade kaféer och konditorier som ökade med 12,9 procent men majoriteten av delbranscherna uppvisade positiva tillväxttal under månaden Lunch- och kvällsrestauranger ökade med 3,9 procent och i snabbmatsrestaurangerna ökade försäljningen med 3,7 procent.

Svagast utveckling hade återigen personalrestauranger med en nedgång om -8,6 procent.

Försäljningsutvecklingen mätt i löpande priser för den totala restaurangbranschen ökade med 6,5 procent i december, jämfört med samma månad föregående år.

”Efter ett svagt tredje kvartal med krympande omsättning i volym tog omsättningstillväxten i restaurangbranschen fart under fjärde kvartalet” komenterar Visita och DLF utfallet.


Trots tillväxt var restaurangföretagen inte nöjda med lönsamheten. Sett över helåret 2017 stannade omsättningstillväxten i volym i restaurangbranschen på 1,6 procent jämfört med 2016 vilket är den lägsta tillväxten som uppmätts sedan 2009.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126