23948sdkhjf

De tävlar i Årets unga kock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

För 42:e året i rad anordnar Chaîne des Rôtisseurs, gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer, tävlingen för unga kockar som är verksamma på restauranger anslutna till föreningen i drygt åttio länder.

Med ung innebär att kockarna vid tävlingstillfället inte fyllt 27 år.  Årets svenska tävling äger rum den 26 februari och segraren deltar i världsfinalen i Taiwan i september. 

Tävlingen följer Chaînes internationella regler där varje deltagare, från en hemlig korg med identiska råvaror, tillagar en meny för fyra personer - förrätt, varmrätt och dessert.

Tävlar gör Viktor Arabzadeh hos Swedish Taste i Göteborg, William Brittsjö hos Oaxen Krog i Stockholm, Marcus Forsberg hos Oaxen Slip i Stockholm, Henric Herbertsson hos SK Mat & Människor i Göteborg, Fabian Olli Johansson hos Rot, i Visby och Philip Lindgren hos Stadshuskällaren  i Stockholm.


Juryn som utsett årets finalister består av Kurt Weid, internationell domare, Johan Andersson, restaurang AG, Cajsa Johansson, Cajsas Kök , Jimmi Eriksson, Årets Unga Kock 2013,Silvermedaljör i International Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2013 och  Årets Kock 2016 och även medlem i Svenska Kocklandslaget.

Därtill sitter Christina Möller, Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens vänner, Monica Sander från Årets Kock och  Carl Wachtmeister, Chaîne des Rôtisseurs, Bailli Délégué i jryn.

Köksjuryn består av Lars Sunekvist, Stockholms Hotell & Restaurangskola, Lena Eriksson, Svenska Kockars Förening. 

Urvalsjury har varit Henrik Norström från Lux dag för dag,  och Björn Persson, från Koka. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117