23948sdkhjf

De tävlar i Årets unga kock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

För 42:e året i rad anordnar Chaîne des Rôtisseurs, gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer, tävlingen för unga kockar som är verksamma på restauranger anslutna till föreningen i drygt åttio länder.

Med ung innebär att kockarna vid tävlingstillfället inte fyllt 27 år.  Årets svenska tävling äger rum den 26 februari och segraren deltar i världsfinalen i Taiwan i september. 

Tävlingen följer Chaînes internationella regler där varje deltagare, från en hemlig korg med identiska råvaror, tillagar en meny för fyra personer - förrätt, varmrätt och dessert.

Tävlar gör Viktor Arabzadeh hos Swedish Taste i Göteborg, William Brittsjö hos Oaxen Krog i Stockholm, Marcus Forsberg hos Oaxen Slip i Stockholm, Henric Herbertsson hos SK Mat & Människor i Göteborg, Fabian Olli Johansson hos Rot, i Visby och Philip Lindgren hos Stadshuskällaren  i Stockholm.


Juryn som utsett årets finalister består av Kurt Weid, internationell domare, Johan Andersson, restaurang AG, Cajsa Johansson, Cajsas Kök , Jimmi Eriksson, Årets Unga Kock 2013,Silvermedaljör i International Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2013 och  Årets Kock 2016 och även medlem i Svenska Kocklandslaget.

Därtill sitter Christina Möller, Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens vänner, Monica Sander från Årets Kock och  Carl Wachtmeister, Chaîne des Rôtisseurs, Bailli Délégué i jryn.

Köksjuryn består av Lars Sunekvist, Stockholms Hotell & Restaurangskola, Lena Eriksson, Svenska Kockars Förening. 

Urvalsjury har varit Henrik Norström från Lux dag för dag,  och Björn Persson, från Koka. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

Nyhetsbrev

De kan bli bästa krog på White Guides gala

Arkiv

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109