23948sdkhjf

Det blir kocklandslagets tema

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

Temat har Svenska Kocklandslaget i samarbete med matkommunikationsbyrån Food & Friends arbetat fram och döpt till ”Curious by nature”. Temat är en förlängning på och sprunget ur ett tema som teamet arbetade med inför OS i Erfurt, ”Respect for the resources”

- Som kock på världsnivå måste man ständigt gå emot det förväntade och bestämma sig för att utveckla och förfina det redan perfekta. Drivkraften som ligger bakom storslagna prestationer är nyfikenheten, en insikt som har lett fram till tävlingstemat: Curious by nature. Temat beskriver oss som lag och vad vi står för. Konkurrensen är knivskarp, men vi går för guld, säger Fredrik Andersson, teamledare.

- Temat innebär i praktiken mycket experimenterande, vilket kan leda till en hel del frustration i köket, när saker inte går riktigt som man tänkt. Men med det här nyfikna laget som bara fortsätter att utforska, hittar vi ibland fram till smaksensationer som är så bra att allt är värt det, säger Fredrik Andersson.

Kocklandslaget har tränat på VM-menyn tillsammans under ett års tid med månatligavarmköksträningar för 110 gäster i ”Framtidens Kök” hos Electrolux i Stockholm. Under våren kommer laget även att göra en del gästspel och aktiviteter på olika platser i landet.

Därtill har en film på temat tagist fram där titelspåret Moln ärsignerat artisten Menke.

Här är schemat för året;

Mars: Nordiska Mästerskapen i Herning

Tävlande: Ola Wallin

April: Gastro Nord

(olika aktiviteter hela veckan)

Maj: Göteborgsvarvet

Landskamp mot det norska

landslaget

Juli: Global Chef & Global Pastry Chef

Kuala Lumpur, Malaysia

Tävlande: Jimmi Eriksson & Frida Bäcke

September: Lagets sista träning sker

på annan ort än Stockholm

Oktober: Generalrepetition

i Stockholm, Kalla bordet ställs ut i

Ljusgården på NK



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139