23948sdkhjf

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

Temat har Svenska Kocklandslaget i samarbete med matkommunikationsbyrån Food & Friends arbetat fram och döpt till ”Curious by nature”. Temat är en förlängning på och sprunget ur ett tema som teamet arbetade med inför OS i Erfurt, ”Respect for the resources”

- Som kock på världsnivå måste man ständigt gå emot det förväntade och bestämma sig för att utveckla och förfina det redan perfekta. Drivkraften som ligger bakom storslagna prestationer är nyfikenheten, en insikt som har lett fram till tävlingstemat: Curious by nature. Temat beskriver oss som lag och vad vi står för. Konkurrensen är knivskarp, men vi går för guld, säger Fredrik Andersson, teamledare.

- Temat innebär i praktiken mycket experimenterande, vilket kan leda till en hel del frustration i köket, när saker inte går riktigt som man tänkt. Men med det här nyfikna laget som bara fortsätter att utforska, hittar vi ibland fram till smaksensationer som är så bra att allt är värt det, säger Fredrik Andersson.

Kocklandslaget har tränat på VM-menyn tillsammans under ett års tid med månatligavarmköksträningar för 110 gäster i ”Framtidens Kök” hos Electrolux i Stockholm. Under våren kommer laget även att göra en del gästspel och aktiviteter på olika platser i landet.

Därtill har en film på temat tagist fram där titelspåret Moln ärsignerat artisten Menke.

Här är schemat för året;

Mars: Nordiska Mästerskapen i Herning

Tävlande: Ola Wallin

April: Gastro Nord

(olika aktiviteter hela veckan)

Maj: Göteborgsvarvet

Landskamp mot det norska

landslaget

Juli: Global Chef & Global Pastry Chef

Kuala Lumpur, Malaysia

Tävlande: Jimmi Eriksson & Frida Bäcke

September: Lagets sista träning sker

på annan ort än Stockholm

Oktober: Generalrepetition

i Stockholm, Kalla bordet ställs ut i

Ljusgården på NK

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079